menu

Tiran: Dictators aan de Macht - Perry Pierik (2019)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Historisch / Biografie

261 pagina's
Eerste druk: TDM, Etten-Leur (Nederland)

Van Hitler tot Mao, van Cuba tot Korea. In dit boek staan de wereld¬leiders centraal die met ijzeren vuist over het eigen volk heersten: de dictators. Naast de voor de hand liggende voorbeelden komen er ook een aantal minder bekende leiders voor het voetlicht. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat zij een beslissende rol speelden in het leven en lijden van hun onderdanen. Van continent tot continent komen ze aan bod, van Nasser in Egypte, tot Gadaffi in Libië en Idi Amin in Oeganda. Een huiveringwekkend boek over een duister verschijnsel. Wat dreef hen, hoe behielden zij hun macht en hoe kwamen zij ten val?

zoeken in:
Opmerkelijk dat dit boek via de Vrije Uitgevers bij TDM BV gepubliceerd wordt. Auteur Perry Pierik is toch zeker de grote man achter uitgeverij Aspekt, die karrenvrachten historie op de markt gebracht heeft.

avatar van Bassievrucht
Ik begrijp het wel. De organisator van een hardloopwedstrijd of een pokertournooi kan ook niet zelf meedoen aan z'n eigen feestje. Stel je bijvoorbeeld voor dat Pierik meer promotie krijgt dan andere Aspekt-auteurs. Dat is vragen om problemen.

Voorheen publiceerde hij wel eigen werk, zo nodig een eigen briefwisseling. Heb wel een paar Aspekts van Pierik en/of anderen en heb zes jaar geleden karrenvrachten Aspekt over de site uitgestrooid in het kader van systematisch toevoegen.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:39 uur

geplaatst: vandaag om 02:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.