menu

De Vänsterhäntas Förening - Håkan Nesser (2018)

Alternatieve titels: De Vereniging van Linkshandigen | Van Veeteren #11

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Zweeds
Thriller

544 pagina's
Eerste druk: Albert Bonniers, Stockholm (Zweden)

Het is eind jaren zestig wanneer een paar linkshandige jongens onder leiding van de jonge Marten Winckelstroop besluiten een vereniging op te richten omdat hun leerkracht hen dwingt met rechts te schrijven. In de jaren negentig brandt een pension af, waarbij tijdens een reünie voormalige leden van de genoemde club omkomen. De zaak wordt gesloten, tot de politie jaren later een bij werkzaamheden opgegraven lijk met de cold case in verband brengt. De hulp van de gepensioneerde inspecteur Van Veeteren wordt ingeroepen om het onderzoek te heropenen.

zoeken in:
4,0
Vier leden van een vereniging komen om het leven bij een brand in een pension en de vijfde is spoorloos. Het lijkt logisch dat deze de dood van zijn vrienden op zijn geweten heeft. De politie sluit het dossier totdat jaren later een skelet wordt gevonden, die aan de 5e man toebehoorde. Hij kan de moord niet hebben gedaan. Commissaris Van Veeteren, inmiddels 75 jaar oud, had destijds de leiding. Dit is toch een lelijke smet op zijn bijna smetteloze blazoen. Hij verlaat zijn antiquariaat, die hij na zijn pensionering is begonnen en gaat, samen met zijn vrouw Ulrike ter plaatse kijken wat hij indertijd heeft gemist. Een mooi gegeven voor Hakan Nesser om verder uit te werken. Halverwege verschijnt Gunnar Barbarotti in het boek. Er werd nog een moord gepleegd en hij wordt ingeschakeld. Een spannende, goed geschreven thriller.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:08 uur

geplaatst: vandaag om 14:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.