menu

Ik, Moeder - Yasmine Allas, Neske Beks, Saskia De Coster, Anna Enquist, Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Joke J. Hermsen, Eva Kelder, Jannah Loontjens, Roos Schlikker, Aukelien Weverling en Nilgün Yerli (2019)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal

205 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Annemarie de Gee en Eva Kelder zagen hun schrijvende leven veranderen door de komst van een kind. De transformatie die het moederschap in denken, doen en leven teweeg kan brengen werd volgens hen slechts marginaal weerspiegeld in literatuur. Zij wilden een beeld scheppen waarin de moeder géén plat personage is maar juist geschakeerd, zodat we ons in haar herkennen. De moeder als hoofdrolspeler, de moeder als mens. Dus stelden zij de verhalenbundel 'Ik, moeder' samen waarin dertien auteurs een mozaïek van het moederschap schreven.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
De verhalen zijn divers, maar allemaal hebben ze iets dat me aanspreekt of meesleept.
Ik aarzelde of het wat voor mij zou zijn, zonder ervaring als moeder, maar ik ben blij dat ik me daar niet door heb laten tegenhouden.

Ik, moeder | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 22:24 uur

geplaatst: vandaag om 22:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.