menu

Fen - Daisy Johnson (2016)

Alternatieve titel: Veenland

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Psychologisch

195 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

'Veenland' speelt zich af in de moerasgebieden van Engeland en verleent het platte, naargeestige landschap een rijke, broeierige atmosfeer. Dit is een plek waar dieren en mensen samensmelten, waar vreemde metamorfosen plaatsvinden, waar mythe en donkere magie zich nog ophouden. Hier kan een tienermeisje zichzelf uithongeren tot de vorm van een paling. Een huis kan verliefd raken op een meisje. Een jongen kan terugkeren uit de dood als een vos. Daisy Johnson legt verhalen bloot van vrouwen die de grenzen van hun kracht opzoeken.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Ik moet echt even wennen aan de schrijfstijl van Daisy Johnson. Sommige zinnen lees ik vijf keer en de eerste paar verhalen twee keer, maar dan is het indrukwekkend, compact, poëtisch, wow! Ik houd van surrealistische verhalen, dus dit is wel aan mij besteed. In het boek hangt een bijzondere sfeer, die de verbindende factor is tussen de diverse verhalen, samen met de locatie: een Engels veengebied.

Helaas is de vertaling niet vlekkeloos, maar uiteindelijk heb ik geen spijt dat ik daarvoor heb gekozen.

Veenland – Daisy Johnson | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 18:18 uur

geplaatst: vandaag om 18:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.