menu

Le Trésor du Négus - Gérard de Villiers (1977)

Alternatieve titels: De Schatten van de Keizer | SAS #45

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Frans
Spionage

256 pagina's
Eerste druk: Plon, Parijs (Frankrijk)

Prins Malko Linge is een spion voor de Amerikaanse CIA. Deze keer wordt hij uitgezonden naar Ethiopië, het Ethiopië na de staatsgreep tegen de Negus, Keizer Haile Selassie, en de overname van de macht door de Derg, het leger met aan het hoofd de Marxistische Mengistu. De taak van Malko is om de oppositie middelen, geld of goud, te verschaffen waardoor deze wapens kunnen kopen om dit verwerpelijke bewind omver te werpen. Vanuit zijn contact in Londen ontmoet Malko in de hoofdstad Addis Abbeba Chewaye, een kleindochter van de Negus. Zij krijgen een innige relatie. Mogelijk dat zij aan het goud van de Negus weet te komen. Maar voordat dat duidelijk wordt is zij vermoord. Malko moet dan verder zoeken, maar loopt daarbij dodelijk gevaar. Hij krijgt gelukkig hulp van Dick Bruce en de Eritrese Sarah Massawa.

zoeken in:
3,5
Hm, een goed verhaal, met een apart einde. Maar, met een anale verkrachtingsscène waarbij de vrouw na afloop aangeeft het toch wel lekker gevonden te hebben. Nogal afwijkend van de huidige "Me Too" discussie! De Villiers staat erom bekend dat hij zich goed verdiepte in de geografie en topografie van het verhaal en dat blijkt hier ook weer.

De Villiers heeft met (SAS Malko) zo'n 200 spionagethrillers op zijn naam staan. Uit de periode waarin Paul Kenny (van de schrijvers Gaston Van den Panhuyse & Jean Libert) en Jean Bruce (met OSS 117) ook zoveel boeken in dit genre afleverden. Beetje overkill was dat toen wel.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:17 uur

geplaatst: vandaag om 21:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.