menu

Blood Heir - Amélie Wen Zhao (2019)

Alternatieve titel: Blood Heir #1

mijn stem
geen stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

496 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

In het Cyrillische rijk worden de ‘Affinites’ verguisd. Hun gevarieerde gaven om de wereld om hen heen te beheersen zijn onnatuurlijk, gevaarlijk. En de kroonprinses Anastacya Mikhailov, of Ana, heeft een angstaanjagend geheim. Haar dodelijke ‘Affiniteit’ met bloed is haar vervloeking en de reden dat ze haar leven lang achter de paleismuren heeft gesleten. Wanneer de keizer, de vader van Ana, wordt vermoord, wordt gelijktijdig haar wereld verbrijzeld. Vals beschuldigd als zijn moordenares, moet Ana het paleis ontvluchten om haar leven te redden. En om haar naam te zuiveren, moet ze zelf de moordenaar van haar vader zien te vinden. Maar de Cyrillische bevolking aan de andere kant van de paleismuren is heel anders, dan die ze dacht te kennen. Corruptie heerst over het land en er is van een grotere samenzwering sprake; een samenzwering, die haar wereld uit balans dreigt te brengen. En er is maar één persoon corrupt genoeg om Ana tot de kern te laten doordringen: Ramson Quicktongue. Ramson is een sluwe topcrimineel van de Cyrillische onderwereld en heeft sinistere plannen, hoewel hij wellicht in Ana zijn gelijke zal moeten erkennen. Aangezien de prinses in dit verhaal misschien wel de gevaarlijkste van alle betrokken personen is…

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Ik heb een klein jaar geleden al een paar berichten geplaatst over iets wat al te gevoelige lezers (?), als het gaat om de weergave van zaken zoals ras, geslacht, geaardheid, religie of handicap van een persoon in een boek.

Zie onder andere mijn bericht bij The Continent - Keira Drake (2018)

Slachtoffer van dienst is ditmaal Amélie Wen Zhao.
Haar boek stond op de nominatie, om in juni 2019 te worden uitgegeven.

Desondanks ontving ze met name via internet al vanaf januari 2019 een storm van kritiek op de 'raciaal ongevoelige' manier waarop slavernij in haar boek wordt weergegeven...
Ervan uitgaande dat de beperkte groep van personen, die een ARC onder ogen heeft gekregen, statistisch te verwaarlozen is, betekent dat dat een slordige 100% van de (internet)critici het boek nooit onder ogen heeft gehad.

Als beginnend schrijfster, had Amélie Wen Zhao er toe kunnen besluiten met dit debuut het bijltje er bij neer te gooien. In eerste instantie deed ze dat ook en trok ze haar boek terug. Na herlezing, kwam ze alsnog op dat besluit terug. Publicatie van haar werk staat nu voor medio november 2019 gepland.

Zie ook: https://www.nytimes.com/2019/04/29/books/amelie-wen-zhao-blood-heir.html

Amélie Wen Zhao kreeg haar inspiratie voor dit boek overigens tijdens een reis door Rusland.

avatar van PeterW
Er zijn heel veel mensen die al roepen voordat ze geslagen worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:30 uur

geplaatst: vandaag om 21:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.