menu

Tre Giorni a Parigi - Mario Fortunato (2016)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Italiaans
Psychologisch

104 pagina's
Eerste druk: Bompani, Milaan (Italië)

Mario, een vijftiger die al jaren uit zijn geboorteland Italië weg is, wordt bij toeval geconfronteerd met een foto op internet van David aan de Arc de Triomphe in Parijs. David is een Italiaans student met wie hij jaren voordien een relatie heeft gehad en drie dagen naar Parijs is geweest. Op de foto staat naast David echter een mooie jonge vrouw, Lara, die Mario natuurlijk niet kent. De twee Parijs-verhalen, van David met Mario en van David met Lara worden in elkaar verweven, en komen samen in een schilderij van Gauguin in het Musée d'Orsay dat het geheel symboliseert.

zoeken in:
4,0
Prachtig gegeven, knappe opbouw, poëtisch én narratief sterk, maar jammer genoeg (nog) niet in het Nederlands beschikbaar (voor zover ik kan zien). Ik ben zelf dan maar aan een vertaling begonnen...

Gast
geplaatst: vandaag om 09:21 uur

geplaatst: vandaag om 09:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.