menu

Ma Double Vie: Mémoires de Sarah Bernhardt - Sarah Bernhardt (1907)

Alternatieve titel: Gedenkschriften van Sarah Bernhardt

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frans
Autobiografisch / Historisch

578 pagina's
Eerste druk: Charpentier et Fasquelle, Parijs (Frankrijk)

Sarah Bernhardt was een moderne, vrije en creatieve vrouw en behalve actrice tevens theaterregisseuse. Tegen alle verwachtingen in, bereikte zij het toppunt van de roem en maakte van haar leven een literaire gebeurtenis. Haar fascinerende schoonheid en flamboyante persoonlijkheid maakten van haar zo ongeveer de eerste 'superster' ter wereld. Als symbool van succes, was ze net zo gehaat als dat ze werd aanbeden. De journalisten van die tijd waren niet weg te slaan bij elk van haar optredens op het podium, of bij bepaalde gebeurtenissen in haar privé leven. Ze schreef haar eigen memoires. Die worden beschouwd als een klassieker in het genre en zijn erg romantisch van aard. Zij onthult het temperament van een echte schrijver, de persoonlijkheid van een kunstenaar en een vurig karakter. Ze getuigt ook van een koppige wil, omdat er nooit iets is geweest dat haar heeft kunnen stoppen. Zoals ze het zelf stelde: "Ik zal mijn hele leven blijven doen, wat ik zelf wil doen.” Haar omvangrijke autobiografie is tussen de teksten door voorzien van enkele tientallen afbeeldingen op ongenummerde pagina’s; die afbeeldingen zijn voor een deel al in kleur en bestaan onder andere uit foto’s en ouderwetse gravures. Haar autobiografie geeft ook een beeld achter de schermen van de Belle Epoque: in de samenleving van kunstenaars en schrijvers, maar ook die van oorlog en politiek; een beeld dus van de 'kleine' en de 'grote' geschiedenis.

zoeken in:
avatar van Sol1
4,0
Sol1 (moderator)
In ieder geval in 1912, 1913 en 1926 verschenen bij Meulenhoff te Amsterdam al vertalingen van de 'Mémoires' van Sarah Bernhardt. Meulenhoff heeft haar vertaalde werk 'Gedenkschriften van Sarah Bernardt' dan wel in twee delen gepresenteerd van elk bij benadering 370 pagina's lang:
- deel 1: 'Jeugd, Eerste Tooneeljaren';
- deel 2: 'Na den Oorlog, Sarah Bernhardt als "Ster"'.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:56 uur

geplaatst: vandaag om 08:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.