menu

The Big Frame - Mildred Gordon en Gordon Gordon (1957)

Alternatieve titels: De Valstrik | Jeff in Actie

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Detective / Sociaal

191 pagina's
Eerste druk: Doubleday, Garden City (Verenigde Staten)

Detective-luitenant Jeff Baker van de FBI, de Amerikaanse federale recherche weet dat het opsporen van de moordenaars in de zaak van de Witte Camelia grote gevaren met zich mee kan brengen. Het verleden van zijn eigen vrouw zou aan de openbaarheid kunnen worden prijsgegeven en daarmee zou zijn moeizaam verworven geluk en zorgvuldig opgebouwde carrière wel eens op het spel gezet kunnen worden. Deze zaak begint met de ontdekking op een open bouwterrein van het gedeeltelijk ontklede meisjeslichaam, dat van Janet Dakin blijkt te zijn. En de oplossing van deze moord brengt Baker naar plekken van verborgen rijkdom en macht.

zoeken in:
3,5
De echtelieden Mildred Gordon en Gordon Gordon publiceerden hun boeken onder de schrijversnaam: 'The Gordons'. Toen zij merkten dat scriptschrijvers voor films een stuk meer verdienen dan de schrijvers van de te verfilmen boeken, bedongen ze dat ze zelf de filmscripts konden schrijven.
Dit boek heeft meerdere facetten in zich: een moordzaak, een politieman-detective met een goede inborst die zijn eigen gang gaat en privéproblemen heeft, corruptie in het politieapparaat en een ongrijpbare chanteur. Nadat je eraan gewend bent dat die verhaallijnen zich naast elkaar uitrollen, werkt dit goed en wordt je meegesleept in het niet gemakkelijke leven van Jeff Baker. Bovengemiddeld entertainment.

3,5
En ter aanvulling nog: Dit boek is in 1961 in het toenmalige Oost-Duitsland verfilmd als "Melodie in A-Moll", met Harry Erlich als regisseur; zie verder Imbd.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:43 uur

geplaatst: vandaag om 11:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.