menu

Look Back, Mrs. Lot!: Or Anything Can Happen - in Israël - Ephraim Kishon (1959)

Alternatieve titel: Kijk Maar om, Mevrouw Lot!: In Israël is Alles Mogelijk

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Humoristisch

244 pagina's
Eerste druk: Atheneum, New York (Verenigde Staten)

Kishon zegt dat mevrouw Lot vandaag gerust om zou mogen kijken, maar ze zou nu alleen maar de Potasfabrieken van de Dode Zee zien, waarvan de enige zonde is dat ze met verlies werken. Kishon geeft in zijn 38 korte satires de Israëlische maatschappij uit de jaren vijftig van de vorige eeuw weer met al zijn problemen en tekortkomingen. In “Joods poker” beschrijft hij hoe iemand bedot wordt. In “‘Operatie Babel” hoe de bureaucratie op ambtelijk gebied functioneert. In “Een vrouw voor Iesie” gaat het over hoe de in een Kibboets wonende Iesie geld bij elkaar moet zien te krijgen om de bruidsschat voor zijn geliefde te betalen. In “Dokterspraktijk” wat er mis kan gaan in de gezondheidszorg.

zoeken in:
4,0
Een serie leuke en interessante verhalen die een aardig, zij het satirisch, beeld geven van het Israel van voor 1960, een land dat toen nog in opbouw was. Bij elk verhaal wordt eerst de essentie, de problematiek beschreven. Dan volgt het verhaal van enkele bladzijden, met steeds enkele informatieve voetnoten. Vermakelijke lectuur en, wat mij betreft, nog steeds leuk om tr lezen.
Een verhaal gaat over de liberaal Joodse gemeente van Quebec die een Israelische ijshockeyploeg uitnodigt om te komen spelen en die ploeg moet dan snel samengesteld worden met spelers die nog moeten leren schaatsen.
Een ander vertelt over de inspanningen om een federatie te vormen tussen Israel en de VS.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:14 uur

geplaatst: vandaag om 23:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.