menu

A Curse So Dark and Lonely - Brigid Kemmerer (2019)

Alternatieve titels: Een Vloek Zo Eenzaam | Cursebreakers #1 | Vervloekt #1

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy / Romantiek

484 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, New York (Verenigde Staten)

Prins Rhen, de erfgenaam van Emberfall, is vervloekt. Gedwongen om de herfst van zijn achttiende jaar steeds weer te herhalen kan hij alleen worden bevrijd door liefde. Maar aan het einde van elk najaar wordt hij veranderd in een beest dat bezeten is door vernietiging en na zoveel mislukte pogingen kunnen zijn koninkrijk en zijn bevolking dat nauwelijks volhouden. Het leven van Harper is nooit eenvoudig geweest maar ze heeft geleerd hard genoeg te zin om te overleven. Ze zal zich door niets laten tegenhouden, niet door haar hersenverlamming of de verslechterende gezondheid van haar moeder. Maar wanneer ze wordt meegezogen in de wereld van Rhen, lijkt niets op wat het is. Invloedrijke krachten staan tegenover Emberfall ... en er zal meer nodig zijn dan een verbroken vervloeking om het land te behoeden van volslagen vernietiging.

zoeken in:
4,0
Brigid Kemmerer is fulltime auteur maar werkte eerder in de financiële sector. Ze schrijft YA-boeken en woont momenteel met haar gezin in Baltimore. Een vloek zo eenzaam is het eerste deel van een YA-serie gebaseerd op Belle en het beest.

De cover trekt meteen je aandacht. Lekker mysteries met intense kleuren! De titel met mooie folie versiert de cover.

Word verliefd. Verbreek de vloek. Red het koninkrijk.


Prins Rhen woont in het magische land Sinteldaal. Er heerst een vloek op hem waardoor hij de herfst van zijn 18e levensjaar steeds opnieuw herbeleeft. Aan het einde van deze herfst verandert hij in een monster die iedereen met een gemak verscheurd. 327 herfsten zijn er voorbij en Rhen lijkt er maar niet in te slagen om de vloek te verbreken. Hij kan de vloek enkele verbreken als er een meisje oprecht verliefd op hem wordt. Harper is het volgende meisje dat in zijn wereld gezogen wordt. Ze is niet wat Rhen verwacht had. Harper heeft een zwaar leven achter de rug. Ze heeft cerebrale parese waardoor ze moet leven met enkele beperkingen. Toch wilt Harper niet dat dit haar leven bepaalt. Ze is een moedig en hoopvol meisje met het hart op de juiste plaats. Maar kan dit hart ook verliefd worden op Rhen?

De lucht trilt even en ik recht mijn rug. Hoezeer ik de vloek, de nooit eindigende herhaling van mijn leven ook verafschuw, de meisjes zijn het enige wat hier verandert. Ondanks mezelf ben ik nieuwsgierig welke roerloze schoonheid er vandaag in Greys armen ligt.


Kemmerer heeft zo’n vlotte schrijfstijl dat je precies in het verhaal gezogen wordt! Het is een boek dat moeilijk weg te leggen is. Je blijft nieuwsgierig naar het verdere verloop. De toevoeging van het ‘fantasy’-aspect aan dit verhaal geeft dit boek wel meer diepgang. Een extra gelaagdheid in het verhaal. Het verhaal heeft hier en daar een feministisch kantje wat ik geweldig vind. Vrouwen die niet afhankelijk dienen te zijn van een man! Sterk op zichzelf.

De personages zijn krachtig uitgewerkt. De hoofdpersonages tonen een realistische eigenheid en ontplooien zich gedurende het verhaal. De romance groeit subtiel. Zoals je kan afleiden uit de flaptekst wordt het verhaal een tikkeltje voorspelbaar naar het einde toe. Iedereen kent het verhaal (en het einde) van Belle en het beest. En het blijft natuurlijk een sprookje. Toch vind ik het verhaal een leuk einde hebben en wacht ik vol spanning op het vervolgdeel dat in mei 2021 uitkomt (Een hart zo vurig)!

Deze hervertelling van Belle en het beest vormt een prachtige romantische setting om bij weg te dromen! Het is een origineel en uniek verhaal waarbij je af en toe de link naar het sprookje opmerkt maar toch staat dit verhaal op zichzelf! Ik heb er oprecht van genoten.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:08 uur

geplaatst: vandaag om 06:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.