menu

Cold Blood - Robert Bryndza (2017)

Alternatieve titels: Koud Bloed | Detective Erika Foster #5

mijn stem
3,86 (11)
11 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Boukouture, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden. Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan één moordenaar.

zoeken in:
Sharon
Koud bloed is het 5de deel in de Erika Foster serie.
Wederom een goede thriller. Al moet ik zeggen dat ik de eerdere delen spannender vond. Desalniettemin was het boek spannend en las het lekker weg, al zat er in het midden wat mij betreft een spanningsdipje.

avatar van Arkan
5,0
Het 5e deel met Inspecteur Erika Foster in de hoofdrol. De boeken worden alleen maar beter en spannender.
Vooral omdat de personages steeds verder uitgewerkt worden, steeds menselijker worden.
Dat komt ook tot uiting in de band die de leden van het onderzoeksteam hebben opgebouwd en de kleine geheimpjes van hun privéleven.
Je groeit als het ware mee met het team en je leert ook de menselijke kant kennen.
Dus op dat vlak ben ik van mening dat je de boeken toch echt wel beter in de volgorde leest, al is dat niet echt noodzakelijk, het maakt het gewoon fijner lezen.

De korte snelle hoofdstukken waarin de speurtocht van Erika Foster en haar team enerzijds en de kant van Max en Nina, de daders anderzijds, mekaar afwisselen maken het super spannend. Het wekt steeds meer de drang op om méér te weten te komen, om te weten hoe dit gaat eindigen.

Bryndza weet ook het werkelijke leven te belichten door zoals in dit boek het klassenverschil tussen arm en rijk mooi naar voor te laten komen.
Ook de Slowaakse achtergrond van het hoofdpersonage wordt in dit boek verder uitgediept wat het verhaal alleen maar ten goede komt, want het drijft de spanning toch weer extra op.

Een echte thriller met een goed verhaal wat makkelijk weg leest. Dus ja, benieuwd naar het volgende boek.

avatar van Rufus
3,0
Pas vanaf de laatste 25 bladzijden komt er spanning in. Je vraagt je intussen af wat Erika Foster nu precies doet, zij heeft geen enkele belangrijke bijdrage voor het oplossen hiervan die haar rang rechtvaardigd.
3***

Gast
geplaatst: vandaag om 08:59 uur

geplaatst: vandaag om 08:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.