menu

Nightmare Town - Dashiell Hammett (1948)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Thriller

190 pagina's
Eerste druk: Dell, New York (Verenigde Staten)

Er is een voorwoord van Ellery Queen en er zijn vier verhalen in deze bundel. In het titelverhaal 'Nightmare Town' wordt een stad beschreven ten tijde van het verbod van alcohol, waar geweld en misdaad welig tieren. Steve Threefall bezoekt Whitetufts en accepteert daar een weddenschap met een hotelhouder dat hij een Ford non-stop door de woestijn kan rijden, alleen op alcohol. Na twee dagen komt Threefall aan in Izzard, Arizona. He rijdt er bijna een jonge vrouw aan en mompelt een dronken verontschuldiging. Vervolgens rijdt hij tegen een muur van de plaatselijke bank. Daarop zet Marshal Grant Fernie Threefall vast voor gevaarlijk rijden onder invloed. Nadat hij de volgende dag vrijgelaten wordt blijft hij in deze stad. In “The scorched face' wordt Continental Op ingehuurd om de verdwijning van twee zussen te onderzoeken, maar hij raakt verstrikt in een grotere zaak als hij een reeks verdwijningen en zelfmoorden van rijke debutantes op het spoor komt. In 'Albert Pastor at home' schiet de voormalige bokser Alex Pastor zijn vader te hulp die uitgeperst wordt door een aantal gangsters. 'Corkscrew' speelt zich af in de 19e eeuw in het gelijknamige wetteloze stadje in Arizona, de hoofdpersoon wordt naar de plaats gestuurd om een raadselachtige moord te onderzoeken.

zoeken in:
In 1999 werd dit boek opnieuw uitgebracht, maar nu als een bundel van 20 korte verhalen, die eerder bijv. alleen in tijdschriften gepubliceerd waren. De uitgever is nu Alfred A. Knopf en dit boek heeft 396 pgs. In het titelverhaal komt een man een klein stadje binnen rijden en eindigt met het ontrafelen van een duister mysterie. Een vrouw confronteert de brutale waarheid over haar man in het huiveringwekkende verhaal 'The Ruffian’s Wife'. 'His Brother’s Keeper' is een lofrede op de broer die hem verraadde. 'The Second Story Angel' vertelt over een bedrog. In zeven verhalen neemt de stoere en zwijgzame Continental het op het tegen een bont gezelschap van bedriegers en komt achter waarheid. In drie verhalen neemt Sam Spade het op tegen het slechte in mensen terwijl hij zijn eigen sigaretten rolt. En in de eerste studie voor 'The Thin Man' stuit John Guild op een moord waarbij bijna elke getuige liegt.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:24 uur

geplaatst: vandaag om 14:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.