menu

Boston Marriage - David Mamet (2000)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Toneelstuk
Sociaal / Psychologisch

63 pagina's
Eerste druk: Dramatists Play Service, New York (Verenigde Staten)

Clair en Anna wonen samen met hun Schotse dienstmeid Catherine in hetzelfde huis. Ze krijgen ruzie over de nieuwe liefde die Claire gevonden heeft omdat het een jongedame uit een goed milieu betreft. Anne is zelf ondertussen de maîtresse van een rijke man geworden en dit pakt financieel goed voor haar uit. Wanneer de geliefde van Claire plotseling voor de deur staat, zorgt dit voor een kettingreactie en wordt de toekomst van beide dames onzeker.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Mamet blinkt opnieuw uit in zijn magie met taal. Zowel op woordniveau als op toon, gevoel en emotie raakt hij zoals altijd de juiste snaar. Hilarisch, grof, hard en recht voor zijn raap zijn omschrijvingen die bijna vanzelfsprekend zijn wanneer we het over een Mamet play hebben.

Ook in Boston Marriage zijn de dialogen om van te smullen. Zeker de grofgebekte Schotse huishoudster Catherine zorgt voor de nodige opschudding.

Verhaaltechnisch is dit zeker niet zijn beste werk en dat wordt vooral duidelijk in het matige einde dat rustig een anticlimax genoemd kan worden. Toch valt er weer genoeg te genieten. 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:54 uur

geplaatst: vandaag om 13:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.