menu

Ik Heb een Slimme Droger - Tex de Wit (2019)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Humoristisch

224 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

In dit boek schrijft Tex de Wit over het leven in al zijn grootsheid. Urgente zaken als zelfverzonnen spreekwoorden, het Nederlands Kampioenschap Twister, een exclusief interview met de prins van Sneeuwwitje, tips voor je bruiloft en zindelijkheid komen voorbij.

zoeken in:
avatar van boekaap
4,0
Tex de Wit kende ik in eerste instantie als zeer getalenteerd schaker. Later zag ik hem tot mijn grote verbazing bij Lingo langs komen en zijn definitieve doorbraak kwam uiteindelijk met Zondag met Lubach waarin hij intelligente humor heel goed weg komt. Voorlopig hoogtepunt vond ik het laatste seizoen van het satirisch programma Klikbeet.

Zijn eerste verhalenbundel zit sterk in het verlengde van de satirische programma's waar hij voor schrijft. Het zijn korte stukjes doorspekt met absurdisme maar ook met een melancholische toon en een laagje ernst. Hoogtepunten waren voor mij zijn visie op De Telegraaf, krantenbezorgers en ook zijn vertellingen over het schaken. Maar voor iedereen is er hier of daar wel wat herkenning terug te vinden omdat Tex vooral over alledaagse dingen schrijft en dat doet hij op een unieke en originele manier.

Ik heb dit boekje snel en met veel plezier uitgelezen. Niet alles was even geslaagd maar het merendeel van de tijd heb ik toch best hard gelachen om een aantal originele vondsten in de stijl van Ronald Snijders - BoekMeter.nl.

Op dit moment is Tex op een theatertour samen met Arjen Lubach - BoekMeter.nl en leest hij voornamelijk uit deze bundel voor.

Bijzonder verdienstelijk debuut maar er zit nog veel meer in.
In ieder geval erg leuk en zeker een aanrader!

avatar van Abubakari
3,5
boekaap schreef:
Op dit moment is Tex op een theatertour samen met Arjen Lubach - BoekMeter.nl en leest hij voornamelijk uit deze bundel voor.

Bijzonder verdienstelijk debuut maar er zit nog veel meer in.
In ieder geval erg leuk en zeker een aanrader!


Die theatertour behelsde slechts 4 optredens en is alweer voorbij, misschien dat ze er nog een vervolg aan geven. Ik heb ze in Groningen gezien, erg grappige avond, op basis daarvan ook het boek van Tex bij de biep gereserveerd, zal deze week wel klaar staan denk.

avatar van Abubakari
3,5
Een hele boel verhaaltjes en gedachten variërend van enkele zinnen tot anderhalve pagina, dus snel uit en in mijn geval precies uit toen we moesten eten, al weet ik niet of Tex de Wit daar zijn best voor heeft gedaan, zo ja, best knap en hoe doet ie dat want hoe weet je wanneer ik moet eten?

Over het algemeen best leuk en grappig, al zitten er ook wel een aantal tussen die ik niet zo bijzonder vond maar dat hou je toch.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:06 uur

geplaatst: vandaag om 09:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.