menu

Das Labyrinth des Fauns - Cornelia Funke en Guillermo del Toro (2019)

Alternatieve titel: Pans Labyrint: Het Labyrint van de Faun

mijn stem
4,75 (2)
2 stemmen

Duits
Fantasy

272 pagina's
Eerste druk: Fischer, Frankfurt am Main (Duitsland)

In het Spanje van de jaren '40 gaat Ofelia met haar moeder bij haar stiefvader wonen. Hij is officier in het leger van Franco en heeft zijn hoofdkwartier in een afgelegen molen in een donker bos. Ofelia's moeder is zwanger en wordt al snel na de verhuizing ziek. Terwijl haar moeder elke dag zwakker wordt en de wrede aard van haar stiefvader zich steeds meer openbaart, beginnen voor Ofelia de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid te vervagen. Ze ontdekt in de buurt van het bos een verborgen wereld, die aanvankelijk sprookjesachtig lijkt maar steeds gruwelijker wordt...

zoeken in:
avatar van Jason82
4,5
Young adult boeken blijken me vaak goed te liggen. Ook dit boek, geschreven naar het script van de (geweldige) gelijknamige film die dus eerder dan het boek uit kwam, was voor mij weer een echte voltreffer. Heerlijk, die duistere elementen binnen dit sprookjesachtige verhaal. Een faun, feeën, "De bleke man" die onderaardse gangen afstroopt op nieuwe slachtoffers, het meisje Ofelia die met behulp van de Faun steeds meer van haar ware aard ontdekt. En dat alles binnen de realiteit van oorlogstaferelen waar moedige burgers zich verschuilen in het bos, als pionnen in een kat en muis spel met de soldaten van het leger van generaal Franco. Spanning alom.

Heel tof waren ook de kleine tussenverhaaltjes, die allerlei ontwikkelingen bij elkaar brachten of verklaarden. De fraaie illustraties in dit boek maakten het af. Geweldig boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 07:36 uur

geplaatst: vandaag om 07:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.