menu

Het Tij Keren - Joke J. Hermsen (2019)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

104 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Denken begint met twijfelen en ‘nee’ zeggen. Denken is de status quo kritisch bevragen en de onderliggende patronen van onrecht en onderdrukking blootleggen. Denken is ook: goed om je heen kijken en de mogelijkheden zien die reeds in de werkelijkheid verscholen liggen. In dit boek onderzoekt Joke Hermsen in hoeverre we het tij kunnen keren met behulp van de inzichten die Rosa Luxemburg en door haar geïnspireerde denkers als Hannah Arendt en Ernst Bloch over de mogelijkheid van politieke revolte hebben gevormd.

zoeken in:
Bilal030
Interessant boekje over kritisch zijn naar de politiek. Ook goed om kennis te maken met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt. Het nodigt uit om het werk van deze dames te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:35 uur

geplaatst: vandaag om 08:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.