menu

On Trails - Robert Moor (2016)

Alternatieve titels: Over Paden: Een Ontdekkingstocht | An Exploration

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur

340 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

In 'Over Paden' reist Robert Moor zeven jaar te voet over de wereld. Tijdens zijn tochten werd hem steeds duidelijker dat paden ons kunnen helpen om de wereld te begrijpen. De lezer volgt Moors ontdekkingstocht op de voet. Van onzichtbare mierenpaden naar paden die volledige continenten met elkaar verbinden, van snelwegen tot het internet: in alles volgen wij paden van hen die ons voorgingen. In 'Over Paden' leidt een persoonlijke fascinatie voor wandelen en hiking tot een nieuwe geschiedschrijving van de wereld. Voor wie dit boek leest, zal geen pad ooit nog hetzelfde zijn.

zoeken in:
avatar van GeertDV
3,0
Robert Moor is een door de wol geverfde stapper; hij liep de hele Appalachian Trail. Hij schrijft over te voet onderweg zijn, over paden en wegen, materiële paden van dieren en mensen doorheen de geschiedenis, filosofische en religieuze paden doorheen het leven, meanderende verhalen (hij vergeet 1001 nacht!), het moeizame pad van de wetenschap, elektronische snelwegen en netwerken.

Het boek is nogal op Amerika gefocust.

Er zijn te veel snuifjes van dit en van dat. De schrijver wil “de wijsheid” vinden met alle macht en haalt daartoe schrijvers aan uit alle tijden en windstreken. Maar uiteindelijk verliest hij mij: ik verzoop in esoterische en theoretische termen.

Mooi zijn de ware verhalen over het genot en de pijn van ver stappen.

Ik las het boek alleen maar uit omdat ik het versneed met een ander boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:57 uur

geplaatst: vandaag om 12:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.