menu

Earning the Rockies: How Geography Shapes America's Role in the World - Robert D. Kaplan (2017)

Alternatieve titel: De Verovering van de Rockies: Hoe Haar Geografie de Rol van de Verenigde Staten in de Wereld Bepaalt

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Politiek

224 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

De verovering van de Rockies is een kort epos dat aan de hand van een intelligente en meeslepende beschrijving van het Amerikaanse landschap uiteenzet hoe het land een wereldmacht is geworden en hoe het zich in de chaotische wereld van nu zou moeten gedragen. Als klein jongetje luisterde Robert D. Kaplan vol aandacht naar de verhalen van zijn vader, die als vrachtwagenchauffeur van de ene kust van de Verenigde Staten naar de andere reisde. In 'De verovering van de Rockies' volgt Kaplan zijn vaders voetsporen en probeert hij de waardering en het begrip van de Amerikaanse geografie, die verloren zijn gegaan in het tijdperk van het vliegtuig, terug te winnen. Kaplan betoogt op zijn kenmerkende persoonlijke manier dat de expansie naar het westen - voorbij de Rocky Mountains - het nationale karakter van de Verenigde Staten heeft bepaald en dat dit ook het hedendaagse buitenlandse beleid zou moeten bepalen.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:41 uur

geplaatst: vandaag om 18:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.