menu

Joseph und Seine Brüder: Joseph in Ägypten - Thomas Mann (1936)

Alternatieve titel: Jozef en Zijn Broers: Jozef in Egypte

mijn stem
4,75 (4)
4 stemmen

Duits
Psychologisch

755 pagina's
Eerste druk: Bermann-Fischer, Wenen (Oostenrijk)

Joseph komt als slaaf terecht in Egypte in het huis van Potiphar. Al snel klimt hij op tot huismeester en leider van het huishouden. Potiphar is als kind door zijn ouders gekastreerd en is nu aangesteld als groot-eunuch van de farao, een van de machtigste mannen van het land. Zijn echtgenote lijdt onder hun huwelijk dat nooit geconsummeerd wordt, en ze richt haar verlangens op de knappe Joseph. Als ze hem openlijk benadert, vlucht Joseph, en ze beschuldigt hem ervan haar aangerand te hebben. Zo komt Joseph in de gevangenis terecht.

zoeken in:
avatar van liv2
de eerste Nederlandse vertaling van de 4 delen in één gebonden editie met stofomslag verschijnt op 17 oktober door de Wereldbibliotheek


Wereldbibliotheek

Gast
geplaatst: vandaag om 02:01 uur

geplaatst: vandaag om 02:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.