menu

Das Feld - Robert Seethaler (2018)

Alternatieve titel: Het Veld

mijn stem
3,00 (4)
4 stemmen

Duits
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Hanser, Berlijn (Duitsland)

Een man wordt geboren, raakt gokverslaafd en sterft. Een ander herinnert zich dat haar echtgenoot altijd haar hand vasthield. Iemand anders begrijpt nu eindelijk op welk moment zijn leven voorgoed veranderde. Weer een ander heeft eigenlijk niets meegemaakt en ligt domweg onder de grond, zijn leven ten einde. Een vrouw is met zevenenzestig mannen naar bed geweest, maar was slechts op een van hen verliefd. Een ander was slim genoeg zijn dromen niet te vervullen en weer iemand anders dacht: ik moet hier weg zien te komen. En bleef. Deze roman gaat het over de laatste gebeurtenissen in een mensenleven, dat wat zich niet makkelijk laat vatten. Het is een boek over individuen, allemaal anders, maar ook met elkaar verbonden. Deze doden liggen op het kerkhof van Paulstadt en hun levensverhalen vormen samen een portret van het stadje en geven een onvergetelijk beeld van een samenleving.

zoeken in:
avatar van H€yoka
2,0
Waarom bestaat dit boek? Met deze vraag blijf ik na het lezen van Het Veld achter. Het zijn, zoals de achterflap belooft, een aantal getuigenissen van overleden mensen. Er zit een zekere samenhang in, want die mensen komen allemaal uit hetzelfde dorp en sommigen waren zelfs met elkaar getrouwd. Maar verder? Geen verhaalopbouw, geen plot, nada.

Een nipte 2* voor de taal. Als je een leuk boek over doden in het graf wil lezen, zoek dan even verder tot je bij Cré na Cille - Máirtin Ó Cadhain (1949) - BoekMeter.nl belandt.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:43 uur

geplaatst: vandaag om 20:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.