menu

The Coldwater Haunting - Michael Richan (2019)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

449 pagina's
Eerste druk: Dantull, Seattle (Verenigde Staten)

Ron stuit op het huis van zijn dromen, afgelegen op een landelijke berg, ver van drukte van de stad. Het huis moet nodig gerestaureerd worden, maar hoe meer hij herstelt, des te meer stuit hij op problemen. Overdag werkt hij aan het wereldse, maar 's nachts ontstaan er andere problemen: gekras aan de ramen, voetstappen op de trap, schimmige figuren in de tuin. Ron realiseert zich dat het huis niet veilig is. Hij moet het kwaad dat het huis in z'n greep houdt kwijt. Er is echter één probleem: hij gelooft niet in spoken. Zijn vriend Jake helpt met de verbouwing, en die is eerder geneigd te accepteren dat de nachtmerrieachtige verschijningen echt zijn, en zijn vriendin Freedom poogt het huis te reinigen. Haar methodes werken echter averechts, dus vertrekt ze bang, en weigert terug te keren, en ze wil dat Jake ook vertrekt, maar Ron weet hem over te halen te blijven. Terwijl Ron en Jake proberen het mysterie te ontrafelen, schepen zij zich in voor een beangstigende reis...

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Volgens mij schrijft Richan beter als hij niet direct in een serie bezig is. Hij is natuurlijk minder gebonden aan regeltjes die hij zichzelf opgelegd heeft. Dit boek steekt dan ook met kop en schouders boven de River-serie uit. Een alleenstaand verhaal over een spookhuis, of eigenlijk twee, die met elkaar verbonden zijn. Een man vindt het huis van z'n dromen, bijna onvindbaar weg gestopt in de wildernis. Het huis heeft lang leeg gestaan dus er moet het een en ander aan gebeuren. Samen met een vriend probeert hij het huis bewoonbaar te maken, maar hij krijgt te maken met behoorlijk wat (kostbare) tegenslagen. Daarnaast blijkt er iets niet in de haak, en er gebeuren steeds meer onverklaarbare dingen.
Leuk verhaal, tamelijk origineel, en het maakt dat je door wilt lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:26 uur

geplaatst: vandaag om 10:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.