menu

The General - C.S. Forester (1936)

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Oorlog / Sociaal

284 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dit is een biografie van een fictieve legerofficier. Het verhaal begint ermee dat luitenant-generaal Sir Herbert Curzon, KCMG, CB, in zijn badstoel langs de boulevard van Bournemouth wordt gereden. De lokale bevolking is geneigd Sir Herbert meer eer te schenken dan hij echt heeft verdiend. Dan blikt Curzon terug op zijn leven. Gedurende de ‘Boer War’ in Zuid-Afrika dient Curzon bij de Cavalerie. Hij verwerft in die periode enig aanzien met een ouderwetse aanval op de vijand. In het begin van WOI heeft het Engelse leger snel bevelhebbers nodig en Curzon krijgt een divisie onder zich. En met de dood van boven hem gestelden bereikt hij de rang van generaal. Zijn belangrijkheid stijgt ondanks het afschuwelijke verloop van de strijd in België. Zijn regiment moet doorvechten maar Curzon keert tijdelijk terug naar Engeland om te trouwen.

zoeken in:
5,0
Werkelijk een schitterend boek, dat je meesleept door de vele verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en het handelen van mensen in vreselijke en ongekende omstandigheden. Zeer, zeer aanbevolen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:47 uur

geplaatst: vandaag om 12:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.