menu

De Waterdame - Rascha Peper (1990)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal

191 pagina's
Eerste druk: Veen, Utrecht (Nederland)

De ‘waterdame’ uit het begin van deze eeuw, wier waanzin haar doelgericht naar de dood leidt; de teruggetrokken mensenhater, die slechts leeft voor zijn poppenverzameling; het kind dat niet schaatsten kan, maar midden op een stille bosvijver ineens iets meent te begrijpen van het mysterie van leven en dood; de vrouw die wraak wil nemen op een oude klasgenoot met pathologische hoogtevrees, door hem in een luchtballon te lokken; de eenzame gymnasiast, die moet toezien hoe zijn vlotte vader zijn droomprinses verovert…Voor veel personages in deze verhalenbundel is ‘het vrolijke ongecompliceerde leven dat toch heus moet bestaan’ een fata morgana. Melancholie, verlangen naar wat voorbij is, weerbarstige eenzelvigheid of waanzin bepalen hun leven. Sommige van de negen korte verhalen uit deze verzamelbundel verschenen eerder in de periodieken ‘Hollands Maandblad’ en ‘Tirade’.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
In 1992 verscheen van de hand van Rascha Peper de verzamelbundel 'Oefeningen in Manhaftigheid'.

'Oefeningen in Manhaftigheid' uit 1992 en 'De Waterdame' uit 1990 zijn in 1997 samengevoegd in de derde bundel 'Alle Verhalen'. Daarin zijn tenslotte ook enkele niet eerder gepubliceerde verhalen opgenomen.

Het boek 'De Waterdame' uit 1990 bestaat uit de volgende negen korte verhalen:
- het titelverhaal;
- 'Ridders';
- 'Van het Vuil op het Hemd van een Montanari';
- 'De Opdracht';
- 'Een Poging tot Beschrijven';
- 'Babysitten';
- 'De Ballonvaart';
- 'Meeuwen' en tenslotte:
- 'Een Sjerp van Rode Zijde'.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:25 uur

geplaatst: vandaag om 15:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.