menu

Vijfentwintig Jaar Later - Frank van Rijn (1995)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Nederlands
Reis

303 pagina's
Eerste druk: Elmar, Delft (Nederland)

Vijfentwintig jaar nadat hij voor het eerst met een fiets een berg opreed, staat de schrijver - nu toegerust met een betere fiets - voor diezelfde berg, de Mont Ventoux. Met moeite klimt hij over het steile weggetje naar de top en kijkt vanaf de Tour de Madeloc, een oude communicatietoren, uit over de Middellandse Zee. Gezeten aan de voet van de toren komen de herinneringen aan de eerste fietstocht naar boven en verhaalt Frank van Rijn hoe hij langzaam in de ban raakte van het reizen. Na dit inleidende verhaal volgen episodes uit zijn vele wereldreizen. De verhalen beginnen met zijn reis door Afrika, een tocht van Caïro naar Kaapstad vol verrassende gebeurtenissen. Dan volgt een kennismaking met Mexico en de Verenigde Staten en ten slotte Centraal-Amerika.

zoeken in:
4,5
In 1995 vijf en twintig jaar wereldfietser. Om dit te vieren dit boek, beginnend met zijn 1e tocht toen hij nog braaf met pa en moe op vakantie ging. In Zuid Frankrijk leende hij een oude fiets en beklom daarmee de Madeloc. Hij kreeg toen de smaak te pakken en ruilde het beroep van leraar in voor dat van wereldfietser en boekenschrijver. In dit boek drie verhalen, waarbij het eerste deel Afrika 1981-1982 er uit springt. De tocht wordt prachtig beschreven, honger en dorst lijden in Sudan. Het is een loodzware tocht door Afrika. In Mozambique wordt Frank zelfs ontvoerd door een revolutionaire bevrijdingsorganisatie en opgesloten in een pension. In de ochtend wanneer er geen bewaking is ziet Frank kans om op zijn fiets te ontsnappen. De grens met het veilige Malawi is niet ver en zo redt Frank het vege lijf. Deel 2 gaat over een tocht door Mexico en de Verenigde Staten en deel 3 over Centraal Amerika. Ook toen een gevaarlijke situatie. Hij wordt beroofd. Frank “koopt “ zich vrij met Zaïrees en Pools geld. Hij is nu 74 jaar en fietst 54 jaar. Een jubileumboek in 2019 toen hij 50 jaar de wereld op zijn stalen ros bedwong kwam er niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:50 uur

geplaatst: vandaag om 09:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.