menu

Yin Sjien-tsjang - Tsjen Jo-sji (1976)

Alternatieve titels: De Executie van Districtshoofd Yin | 尹縣長

mijn stem
geen stemmen

Chinees
Verhalenbundel
Sociaal

203 pagina's
Eerste druk: Vista, Taipei (Taiwan)

De zes korte verhalen uit deze verzamelbundel spelen zich af tegen de achtergrond van de Chinese Culturele Revolutie. Hoewel Tsjen Jo-sji geen politieke doelen nastreeft, zijn haar verhalen verre van ongemotiveerd. Ze zijn precies, gedifferentieerd in toon, vol humor en verrassende pointes. Men komt er een arsenaal van karakters in tegen: boeren en arbeiders, studenten en geleerden, arrestanten en intellectuelen. Het boek heeft deels een neerslachtig karakter. Hoeveel mensen zijn onschuldig vermoord of hebben zelfmoord gepleegd? Tienduizenden? Honderdduizenden? Enkele van die moordpartijen en treurige zelfmoorden worden in dit boek vermeld. Zeker zo treffend zijn de kleinere incidenten, die toch hele levens omver werpen. Het boek geeft een stem aan Chinese dissidenten en gaf bij uitkomst een zeldzame glimp van datgene, wat zich in China afspeelde. Ondanks dat de schrijfster schrijft vanuit haar eigen ervaringen, zijn de elementen uit deze verhalen deels fictief.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Bij de vertaling door T.I. Ong-Oey van dit boek, is door de Arbeiderspers in 1980 voor de naam van de schrijfster als transliteratie 'Tsjen Jo-sji' aangehouden.
In 'pinyin' wordt de spelling Chen Ruoxi gehanteerd, zoals op de Nederlandse Wikipediapagina
Chen Ruoxi - Wikipedia - nl.wikipedia.org

In het Engels komt de spelling Chen Jo-hsi voor, maar staat zij als schrijfster ook wel bekend onder de naam ... Lucy Tuann.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:29 uur

geplaatst: vandaag om 20:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.