menu

Bizar - Sjoerd Kuyper (2019)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek
Psychologisch

224 pagina's
Eerste druk: Hoogland & Van Klaveren, Hoorn (Nederland)

'Bizar' is het dagboek van Sallie Mo. Ze is dertien en kan al tien jaar lezen en doet niets anders – ze woont in haar boeken. Haar moeder vreest dat ze het contact met de echte wereld zal verliezen en stuurt haar naar dokter Bloem. Hij zegt dat ze drie maanden niet mag lezen. Ze moet nadenken over wat ze ziet en hoort en alles opschrijven. Oké, denkt Sallie Mo, als ik in die echte wereld moet rondlopen, kan ik net zo goed het hart van Dylan gaan veroveren. Met dat goede voornemen vertrekt ze, als iedere zomer, naar het eiland. Ze weet dan nog niet dat Dylan verliefd wordt op Jackie, een meisje dat van huis is weggelopen en zich met haar twee broertjes schuilhoudt in een bunker, dat Donnie een maatschappij wil beginnen waarin kinderen de baas zijn, en dat ze nog meer van Beitel gaat houden dan van Dylan. Alles loopt zo heftig uit de hand dat Sallie Mo niet meer durft op te schrijven wat er gebeurt.

zoeken in:
avatar van Lalage
2,5
Sallie Mo vertrouwt veel filosofische gedachten aan haar schriften toe. Soms gaat dat wel erg ver en dan klinkt de stem van Sjoerd Kuyper zelf er te veel doorheen, maar ik vind het wel erg leuk hoe ze zaken als vrouwenemancipatie en de bankencrisis uitlegt.
Alles bij elkaar valt dit boek me tegen. Er zijn zeker mooie en verrassende stukjes bij, maar ik had er meer van verwacht.

Bizar – Sjoerd Kuyper | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 01:16 uur

geplaatst: vandaag om 01:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.