menu

El Búfalo de la Noche - Guillermo Arriaga (2002)

Alternatieve titel: Nachtbuffel

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Spaans
Psychologisch

260 pagina's
Eerste druk: Debate, Madrid (Spanje)

De ik-figuur verliest een moeilijke, want onvoorspelbare, maar zeer nabije vriend doordat deze zichzelf een kogel door het hoofd schiet. De situatie wordt gecompliceerder doordat hij al langere tijd een geheime relatie met diens vriendin onderhield. Antwoorden op vele vragen zijn nu heel moeilijk te vinden en de achtergebleven vrienden en familie worstelen daarmee. De setting is het leven in de (rijke) buurten van een van de grootste steden ter wereld: Mexico stad.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,5
Niet zo geweldig als El Salvaje - Guillermo Arriaga (2016), het boek wat ik eerder dit jaar las, maar dat kon ook haast niet.

Het is een soms bijna hallucinant verhaal over twee vrienden, de één pleegt al vlot in het boek zelfmoord en heeft een ingenieus plan om zijn vriend, die het met zijn vriendin deed, en die vriendin uit elkaar te drijven.
Soms bijna David Lynch achtig met snuivende buffels en oorwurmen die wel of niet imaginair zijn. De gekte gaat langzaam over van de zelfmoordenaar met een psychiatrische achtergrond naar de vriend die hem bedroog. Een bizar verhaal over wraak vol mysterie, gekte en sex.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:58 uur

geplaatst: vandaag om 16:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.