menu

The Wicked King - Holly Black (2019)

Alternatieve titels: De Gevallen Koning | The Folk of the Air #2

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

322 pagina's
Eerste druk: Little, Brown Books for Young Readers, New York (Verenigde Staten)

Jude heeft de kwaadaardige koning Cardan voorlopig verslagen, maar hij weigert gehoorzaam te zijn. Cardan doet alles wat in zijn macht ligt om Jude te vernederen en ondermijnen, ook al is hij duidelijk gefascineerd door haar. Wanneer duidelijk wordt dat iemand van plan is Jude te verraden, is haar leven in gevaar en moet ze er alles aan doen om deze persoon te ontmaskeren.

zoeken in:
4,0
Opgelet! Deze review bevat spoilers van het 1e boek.

Even terug heb ik het eerste boek ‘De wrede prins’ in de Elfhame-serie gelezen en vond hem geweldig. Nu mag ik het vervolg ‘De gevallen koning’ recenseren. Het was weer even wennen aan de magische wereld van Elfhame.

Jude heeft ervoor gezorgd dat Cardan koning werd om zo haar broertje Eik te kunnen beschermen. Toch heeft Cardan eigenlijk weinig te zeggen door de eed die ze gemaakt hebben dat hij 1 jaar en 1 dag haar bevelen moet opvolgen. Als hofmeester kan ze alles op de voet volgen.
De start van het verhaal begint traag. De eerste 100 pagina’s gebeurt er eigenlijk bijzonder weinig. Als lezer wordt je teruggeworpen in de wereld vol met politieke spelletjes. Van de romantiek tussen Jude en Cardan lijkt nog weinig over te zijn. Toch komt er stilaan meer spanning in het verhaal. Dit boek zit vol met politieke intriges waar je je hoofd dient bij te houden. Verraad ligt steeds op de loer.

‘Het is veel makkelijker om macht te verkrijgen dan om die te behouden.’


Jude is een intelligent en gedreven meisje. Haar omgeving onderschat haar capaciteiten. Jude bezit echter wat kwaadheid in zich ten gevolge van haar verleden (moord op haar ouders, pesterijen aangezien zij sterfelijk is,…). Ze gebruikt haar onschuldige look om toch wat te kunnen betekenen. Ze dient haar hoofd koel te houden t.o.v. haar gevoelens voor Cardan. De personages laten zich in dit boek ook eens van een andere kant zien waardoor deze meer diepgang krijgen in dit boek.

Zij vond het ook fijn om boos te zijn. Dat was beter dan bang zijn, beter dan zich ervan bewust te zijn dat ze een sterveling tussen monsters was. Niemand bood haar nog de optie van zijwieltjes.


Geef ze een haverkoek, en dan vullen ze een van de kamers in je huis met graan. Ze betalen te veel om ervoor te zorgen dat de schuld in jouw hoek ligt.


Black heeft een eenvoudige schrijfstijl. Ideaal om meegesleept te worden in dit verhaal. Het verhaal vertrekt vanuit het hoofdpersonage Jude. Ze werkt met korte hoofdstukken die steeds met de nodige spanning eindigen. Zo weet Black ook elk boek met een spetterend einde te bekronen. Dit was zo bij De wrede prins maar is in dit boek niet anders! Ineens lijkt er echt een bom te ontploffen in het verhaal! Nu moeten we dus vol spanning afwachten tot het 3e boek uitkomt.

Dit boek is niet het boek vol grootse gebeurtenissen maar voelt nu al aan als een goede opbouw voor een spetterend einde!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:10 uur

geplaatst: vandaag om 09:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.