menu

Black Leopard, Red Wolf - Marlon James (2019)

mijn stem
3,00 (4)
4 stemmen

Engels
Avontuur / Fantasy

620 pagina's
Eerste druk: Riverhead, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Tracker staat bekend om zijn vaardigheden als jager: "Hij heeft een neus," zeggen mensen. Tracker is verwikkeld in het opsporen van een mysterieuze jongen die drie jaar eerder verdween en breekt zijn eigen regel van altijd alleen werken als hij deel uitmaakt van een groep die samenkomt om naar de jongen te zoeken. De band is een mengelmoes van ongewone personages met eigen geheimen, waaronder een shape shifting man-dier bekend als Leopard. Gezien Tracker de geur van de jongen volgt van de ene oude stad naar de andere worden ze achtervolgd door wezens die erop uit zijn om hen te vernietigen. Terwijl hijworstelt om te overleven, begint Tracker zich af te vragen: Wie is deze jongen eigenlijk? Waarom is hij al zo lang vermist? Waarom willen zoveel mensen Tracker ervan weerhouden hem te vinden? En misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal: Wie vertelt de waarheid en wie liegt er?

zoeken in:
avatar van handsome_devil
2,0
Nee, dit boek was het niet voor mij. Ik heb er sowieso ruim vier maanden over gedaan om hier doorheen te komen, wat al een vrij slecht teken is. Het lukte me op de een of andere manier toch niet om meer dan tien bladzijden per keer te lezen.

Wat ervoor zorgde dat ik toch door bleef lezen, was de schrijfstijl die ik heel fijn vond. Ook het feit dat de lichaamssappen nogal rijkelijk vloeien en er veel bloederige passages in zitten vond ik vermakelijk. Maar het grote geheel wist nooit echt mijn interesse te wekken en de personages bleven ontzettend vlak voor mij. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de schrijver zo druk bezig is geweest met 'mooischrijven' dat hij vergeten is om een meeslepend verhaal en innemende personages neer te zetten. Maar het zou ook kunnen dat fantasy gewoon totaal niet mijn ding is, ik heb in ieder geval nauwelijks vergelijkingsmateriaal wat dat betreft.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:57 uur

geplaatst: vandaag om 16:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.