menu

Heavy Duty: Days and Nights in Judas Priest - K.K. Downing en Mark Eglinton (2018)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Autobiografisch / Historisch

288 pagina's
Eerste druk: Da Capo, Boston (Verenigde Staten)

Judas Priest werd in 1969 opgericht in de industriële stad Birmingham, Engeland. Met zijn kenmerkende tweeling-gitaargeluid, studs-en-lederimago en internationale verkoop van meer dan 50 miljoen platen, werd Judas Priest de archetypische heavy metal band in de jaren tachtig. Iconische nummers als 'Breaking the Law', 'Living after Midnight' en 'You've Got Another Thing Comin' hebben de band geholpen buitengewoon succesvol te zijn, maar niemand van de band is erop uitgegaan om het verhaal van hun of de band te vertellen tot nu. Terwijl de band haar gouden jubileum nadert, kunnen fans eindelijk backstage duiken in de decennia van schokkende, hilarische en beklijvende verhalen rond het heavy metal-instituut, gitarist KK Downing bespreekt de complexe persoonlijkheidsconflicten, de zakelijke verwarring, de bittere relatie met mede-muzikale band Iron Maiden, evenals hoe Judas Priest zich bevond in het epicentrum van een storm van ouderlijke verontwaardiging die gericht was op heavy metal in de '80s. Hij beschrijft ook zijn rol in het cementeren van het handelsmerk van de band, zwart leer en studs, dat niet alleen synoniem zou worden met het hele genre, maar ook zanger Rob Halford een levensvatbare uitlaatklep gaf waarmee hij zijn seksualiteit kon uiten. Ten slotte vertelt hij over het levensveranderende moment toen hij tijdens een concert in 2009 naar zijn bandleden op het podium keek en dacht: "Dit is de laatste show."

zoeken in:
Bijna 10 jaar na zijn vertrek uit Judas Priest moest er natuurlijk nog wel brood op de plank komen. Ondanks het uitvallen van Glenn Tipton werd K.K. niet teruggevraagd voor Priest, dus dan maar een biografie uit eerste hand. Ik heb zijn pensionering op 59-jarige leeftijd altijd gewaardeerd, over het feit dat deze Brit bij een Amerikaanse uitgever de eerste editie publiceert heb ik meer mijn vraagtekens. Leuke plot; eenmaal de weg geplaveid voor de New Wave of British Heavy Metal, werden ze natuurlijk mijlenver voorbijgestreefd door Iron Maiden.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:45 uur

geplaatst: vandaag om 05:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.