menu

The Mephisto Club - Tess Gerritsen (2006)

Alternatieve titel: De Mefisto Club

mijn stem
3,89 (66)
66 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Ballantine Books, New York (Verenigde Staten)

P E C C A V I Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op nietsontziende wijze is vermoord: IK HEB GEZONDIGD. Het is bedoeld als een kerstgroet en jaagt patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf. Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O'Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto Club noemt. Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de Club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Met behulp van mysterieuze religieuze symboliek proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons. Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagendste zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand - wiens werk nog maar net is begonnen...

zoeken in:
avatar van AmazingPP
4,5
Weer een waanzinnig goed boek van Gerritsen, al moest ik hier wel even inkomen. Maar als je er eenmaal inzit laat het boek je niet meer los en wil je maar 1 ding: LEZEN! Prachtige personages en alles komt op het einde weer zo mooi bij elkaar, dat je denkt bij jezelf: hoe flikt ze dat toch elke keer, die Tess Gerritsen? Gewoon, omdat ze zo'n verdomd goede schrijfster is!! 4,5 *

avatar van jan met de pet
4,0
Prima boek, spannend en prima geschreven verhaal: 4.0

3,0
Ik moet eerlijk zeggen dat dit boek me een beetje tegenviel.
De omschrijvingen over het "kwaad" en de citaten uit de bijbel ed kunnen me niet echt boeien en vind dat uiteindelijk dit niet echt relevant is voor het motief van de dader. Dit onderwerp heeft naar mijn mening teveel aandacht gekregen.
De rest eromheen was wel spannend, zonder meer.

avatar van Dee-e
3,0
Ik vind dit de minste tot nu toe. Ik was niet echt getrokken door het verhaal en ik had ook veel minder zin om te lezen dan bij de andere boeken. Het zat natuurlijk weer goed in elkaar, maar ik voelde me niet zo betrokken bij de personages en dat miste ik enorm. Hopelijk maakt Het aandenken dat weer helemaal goed!

3,5
Goed boek
Spannend verhaal, vooral het eerste gedeelte vond ik erg goed
en spannend, Einde film wat tegen, ging me iets te snel.
Aangezien opbouw goed was.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:21 uur

geplaatst: vandaag om 13:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.