menu

Små Diskrete Drab - Jussi Adler-Olsen (2019)

Alternatieve titel: Moord Terwijl U Wacht

mijn stem
2,88 (4)
4 stemmen

Deens
Thriller

128 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Wanneer de vrouw van Lars Hvilling hem plotseling verlaat, wordt zijn doodnormale leven flink verstoord. "Saai'' noemt ze hem als ze bij hem weggaat. Bij de kapper komt Lars in contact met een vrouw die dat saaie leven radicaal zal veranderen. Hij belooft de vrouw te helpen om van haar echtgenoot af te komen. Gedreven door financiële noodzaak ontpopt hij zich tot een ware huurmoordenaar. De vraag naar zijn diensten blijkt groot en zijn methode onaantastbaar - totdat er iets gebeurt wat zijn dubbelleven in gevaar brengt.

zoeken in:
avatar van Arkan
3,5
Een dun boekje, een snel tussendoortje.
En ook al mis je een stuk van de zo typerende schrijfstijl van Jussi Adler Olsen.
Het boekje is zeker en vast niet slecht en het leest lekker weg, maar doordat het zo'n kort verhaal is, zijn de personages niet uitgewerkt en je mist ook de spanning, enkel op het einde heel even.

Desalniettemin heb ik toch genoten van het verhaal, want het is toch wel apart, je hebt ook nergens een déjà vue gevoel, en dat is bij sommige thrillers wel eens anders.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.