menu

The Anomaly - Michael Rutger (2018)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Grand Central Publishing, New York (Verenigde Staten)

Een team van onderzoekers is op zoek naar eeuwenoude schatten verborgen in een geheime grot. Lang lijkt de zoektocht nergens op uit te draaien, maar dan doen ze een spectaculaire vondst. De blijdschap van het team is echter van korte duur als blijkt dat ze vast zitten in de grot. Alsof dat nog niet erg genoeg is, nemen de gebeurtenissen nog een angstaanjagender wending...

zoeken in:
avatar van DMF
3,5
DMF
Soms kom je iets tegen in de koopjeshoek waarvan je denkt 'ach, waarom ook niet?' Dit boek is zo'n voorbeeld daarvan. Ik had nog nooit van Michael Rutger gehoord (niet gek: blijkt ook een pseudoniem te zijn), maar de plotomschrijving klonk als een leuk Preston & Child achtig verhaaltje en dat is ook precies wat The Anomaly voorschotelt.

Nolan Moore is presentator van de YouTube hit 'The Anomaly Files', een low-budget YouTube-hitje waar Nolan en zijn crew mysteries proberen te ontrafelen. Het team wil de sprong naar kabeltelevisie maken en krijgt daarvoor een uitgelezen kans: een nieuw geworven sponsor wil graag mee op de volgende ontdekkingstocht om te bekijken of er potentieel zit in het concept. De bestemming van de tocht is de Grand Canyon, alwaar de crew een grot hoopt te vinden waar ontdekkingsreiziger G.E. Kincaid vele eeuwen geleden bijzondere ontdekkingen deed.
Dit boek zou wel erg kort zijn geweest als ze de goed verstopte ingang van de grot niet zouden vinden, dus tot niemands verbazing klimt het hele gezelschap na enkele tientallen pagina's omhoog richting de echte start van het avontuur. En vanaf daar wordt het leuk.

Het boek leest als een blockbuster, maar heeft ook de soms net zo vergezochte plottwists. Saai wordt het nooit en ook de humoristische noot zorgde ervoor dat ik snel door het verhaal heen vloog. Je suspension of disbelief draait wel wat overuren op het eind, maar het geheel wordt leuk gepresenteerd door de auteur. Gewoon een vlot en sympathiek verhaaltje, niets mis mee.

* * * ½

Gast
geplaatst: vandaag om 11:59 uur

geplaatst: vandaag om 11:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.