menu

Zaczynajac od Moich Ulic - Czesław Miłosz (1985)

mijn stem
geen stemmen

Pools
Verhalenbundel
Autobiografisch / Biografie

364 pagina's
Eerste druk: Instytut Literacki, Parijs (Frankrijk)

‘Zaczynajac od Moich Ulic’, te vertalen als: ‘Beginnend vanaf Mijn Straten’, bestaat uit een reeks van meer dan twintig losse verhalen, die eerder in diverse en vooral Engelstalige tijdschriften zijn verschenen. Het vroegere Poolse Wilno, tegenwoordig de stad Vilnius in Litouwen, was de stad van de jeugd en de adolescentie van Czesław Miłosz. Uit deze verzameling van essays en herinneringen, geschreven over een periode van drie decennia, herleidt de Nobelprijswinnaar een informele autobiografie. Hij zet die af tegen de stratenkaart van een buitengewone stad. Een stad, die een kruispunt is van talen, culturen en overtuigingen en die in het hart ligt van zijn ‘interne geografie’. Zijn boek brengt de portretten van de schrijvers Aleksander Wat, Dwight MacDonald en Fjodor Dostojevski bijeen; met dat van de grote Zweedse wetenschapper Emanuel Swedenborg; met een briefwisseling uit de jaren vijftig met de romanschrijver en dagboekschrijver Witold Gombrowicz; en met een selectie van toespraken, die werden gehouden tussen 1967 en 1987, dat laatste met inbegrip van de lezing van Miłosz bij gelegenheid van de toekenning van zijn Nobelprijs.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Het boek is in 1991 door 'Farrar, Straus & Giroux' te New York in het Engels uitgebracht als: 'Beginning with My Streets: Essays and Recollections'.

Een latere Engelse editie was getiteld: 'Beginning with My Streets: Baltic Reflections'.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:13 uur

geplaatst: vandaag om 13:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.