menu

Heavy Metal Youth Identities: Researching the Musical Empowerment of Youth Transitions and Psychosocial Wellbeing - Paula Rowe (2018)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Psychologisch / Cultuur

192 pagina's
Eerste druk: Emerald, Bingley (Verenigd Koninkrijk)

'Heavy Metal Youth Identities' onderzoekt kritisch de betekenis van heavy metal muziek en cultuur in het dagelijks leven van metal-jongeren. Historisch gezien werden jonge metal-fans in populaire en academische literatuur geportretteerd als delinquent, mentaal onwel, gedemotiveerd en bestemd voor slecht presterende termijnzaken en slechte onderwijsresultaten. Dus waarom zouden jongeren zich hiervoor aanmelden? Wat is de specifieke aantrekkingskracht van metal, en waarom begin je een metalen identiteit te belichamen die anderen kunnen zien en weten? En is metal echt zo'n probleem voor de ontwikkeling van de jeugd, zoals sommigen speculeren? Om deze vragen te onderzoeken, maakt dit boek gebruik van verhalend onderzoek met metal-jongeren dat hen uitnodigde om in hun eigen woorden na te denken over de rol van metal in hun dagelijks leven. Ze delen hun vroege herinneringen van het vormen van een metalen identiteit tijdens de middelbare schooljaren en manieren waarop metal hen hielp omgaan met zaken als pesten, rouw en uitdagende familieomstandigheden. Ze geven ons ook zeldzaam inzicht in manieren waarop metal hun transities door middel van onderwijs en loopbaantrajecten post-school heeft beïnvloed (en zelfs ondersteund).

zoeken in:
avatar van chris reifert
chris reifert (crew)
Voel me toch enigszins aangesproken door de synopsis. Kijk het zit zo: met popmuziek moet ik me zo inspannen gitaren te horen en bij metal hoef ik daar geen moeite voor te doen. Die metalbands/artiesten moeten het in de regel niet van hitsingles hebben, maar meer van sterke albums dus dat is een voordeel van dit genre. Heb zelf geen wereldbaan, maar wel een vast dienstverband waarmee ik in levensonderhoud kan voorzien en ruimte overhoud om muziekcollecties bij te houden. Ook is het niet onmogelijk met een metalen achtergrond een maatschappelijk sociale functie te bereiken, zoals crewlid op BoekMeter. Speelt echter wel dat ik meer (hard)rock-fanaat ben en een groot gedeelte van de eighties metal al afgeschud heb en vervangen door grindcore. Dit boek belicht ook manieren waarop jeugdwerkers, opvoeders en ouders positief kunnen werken om jongeren te ondersteunen bij het vormen van subculturele identiteiten en te profiteren van hun unieke sterke punten en vaardigheden. Lijkt dus ook op een zelfhulp-boek, maar ik zie er nog genoeg verhalend element in.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:08 uur

geplaatst: vandaag om 16:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.