menu

Duimkruid - Esther Teunissen (2019)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller / Historisch

240 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

1525, Den Haag, in en om het Binnenhof, centrum van macht en recht. Een moord, een veertienjarige verdachte, en een moeder die overtuigd is van de onschuld van haar zoon. In een wanhopige poging om haar kind van de doodstraf in kokende olie te redden, stuit zij op een beerput vol leugens, geheimen, valsemunters en politieke belangen. De hogere en de lagere kringen, raadszalen, martelkamers en louche herbergen zijn de plaatsen van handeling van deze intrigerende historische thriller. 'Duimkruid' gaat om de strijd om rechtvaardigheid in een wereld vol religieuze onrust, waarin een eerlijke procesgang niet voor zich spreekt, maar manipulatie en chantage des te meer.

zoeken in:
avatar van Tiany
4,0
Zeer spannende Middeleeuwste thriller.
Weduwe “Hadewych“ die een kruideniers winkel heeft, en daarbovenop vroedvrouw, leeft samen met haar 15 jarige zoon “Frederik van Leuven”.
Deze wordt verdacht van de moord op koopman “Ruychaver”, die ook zijn baas is. Er hangt een vreselijke straf boven het hoofd van Frederik, hij zou levend in kokende olie worden geworpen. Hadewych gelooft in haar zoon zijn onschuld en ze ontdekt een put vol leugens in hogere en lagere kringen. Ze spreekt Adriaan Oem, de aanklager, aan. Die bijt zich vast in de zaak, en laat niet meer los.
Er gebeuren nog moorden, valsmunterij, leugens, en politiek gesjoemel.
Duimkruid is een zeer spannende, zestiende eeuwse, thriller, waar je helemaal in meeleeft. Zeer knap, en vaak in detail, geschreven, de sfeer, de omgeving, zelfs de lichaamstaal.
Het verhaal is niet waargebeurd, maar de straffen in die tijd bestonden wel, opgelucht dat we in de 21e eeuw leven, en niet meer in de middeleeuwen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:21 uur

geplaatst: vandaag om 11:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.