menu

Regieaanwijzingen voor de Liefde - Franca Treur (2019)

mijn stem
2,88 (4)
4 stemmen

Nederlands
Psychologisch

216 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Geliefden Hanna en Loek besluiten samen een scenario te schrijven. Een liefdesverhaal moet het worden, de personages moeten elkaar krijgen. Maar niet op een clichématige manier. Intussen wordt het steeds benauwder in de huiskamer. Al snel gaan de ramen open en komt de buitenwereld binnen. Aan de ene kant brengt dat lucht, aan de andere kant verleiding. Bestaat de veilige cocon nog of heeft de globalisering automatisch ieders wereld groter gemaakt? Welke concessies doet een filmmaker? Hoe flexibel zijn principes? Kun je de redder in nood zijn van je ex?

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Het boek bestaat uit vijftig korte hoofdstukken, met vijftig tekeningen.

Olivia Ettema tekende opnieuw voor samenwerking met Franca Treur en verzorgde die vijftig illustraties.

Het boek geeft achterin aan dat er in april 2019 een expositie gepland is in museum 'Huis van het Boek |
Meermanno' te Den Haag over de samenwerking tussen Olivia en Franca.

Het museum, voorheen bekend als: 'Meermanno-Westreenianum',is volgens eigen opgave het oudste boekenmuseum ter wereld en zonder meer al een bezoek waard.
Zie: - meermanno.nl

avatar van Donkerwoud
Heb nog nooit wat van Franca Treur gelezen, maar deze synopsis klinkt wel erg als een geforceerde allegorie. Hopelijk heb ik het fout.

avatar van mjk87
3,0
Fijn boekje. Treur weet vooral met weinig woorden soms veel te vertellen en zet heel aardig het sfeertje en leefwereld neer van een stel dertigers. Jammer is wel dat de hoofdplot met al het gedoe dat erbij komt kijken wat minder boeit, maar het leest wel lekker makkelijk weg en de 50 bijgevoegde tekeningen zijn fijn. 3,0*.

avatar van Lalage
4,0
Elk hoofdstuk is kort en compact en daardoor geschikt als feuilleton, maar het is ook prettig om er een aantal achter elkaar te lezen. Franca Treur heeft een herkenbare stijl met rake zinnen en toch maakt ze telkens weer iets verrassends anders. De tekeningen van Olivia Ettema trekken steeds mijn aandacht.

Regieaanwijzingen voor de liefde – Franca Treur | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 15:45 uur

geplaatst: vandaag om 15:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.