menu

Afvallige - Joram van Klaveren (2019)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Biografie

200 pagina's
Eerste druk: 't Kennishuys, Den Haag (Nederland)

Joram van Klaveren, ook wel ‘de kroonprins van Wilders’ genoemd, stond bekend als een steevaste criticaster van de islam. Als voormalig PVV-er en Tweede Kamerlid heeft hij vele islam gerelateerde moties ingediend, waaronder over het sluiten van moskeeën, het verwijderen van de Koran uit het parlement en het bannen van de islam uit Nederland. Om deze gedachten en opvattingen kracht bij te zetten, is hij – als christen – een kritisch boek over de islam gaan schrijven. Gedurende het schrijven, stuitte hij echter op steeds meer zaken die zijn visie op de islam deden wankelen. In dit boek beschrijft Joram deze persoonlijke en theologische reis en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Gedurende deze reis passeren vragen de revue als: bestaat God überhaupt? Is de God van de Koran dezelfde als die van de Bijbel? Leert de islam ongelovigen te haten en vrouwen te onderdrukken? Hoe is het negatieve beeld over de islam bij Joram ontstaan? Met welke emotionele en sociale worstelingen heeft hij te maken gehad? En waar heeft deze reis hem uiteindelijk gebracht?

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Interview met Joram van Klaveren door Sheila Kamerman en Hanina Ajarai in het NRC van maandag 4 februari 2019:
Joram van Klaveren: ‘Ik wil de islam met alle liefde uitleggen’ - NRC

avatar van Pecore
Dat zou een geslaagd artikel van De Speld geweest zijn. Maar het is de werkelijkheid.


avatar van Bilal030
Mooi. Ben hier wel benieuwd naar.

avatar van Donkerwoud
Ach, ik ben alleen huiverig dat hij dan daarmee de extreme kant van de islam gaat opzoeken. Zoals Arnoud van Doorn of Dennis Honing. Onredelijk veel media-aandacht voor mensen die ook een afstand tot de islamitische wereld hebben, maar graag hun eigen moslim-identiteit op de voorgrond plaatsen.

avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Donkerwoud schreef:
Ach, ik ben alleen huiverig dat hij dan daarmee de extreme kant van de islam gaat opzoeken.

Het probleem met dat soort bekeerlingen is, dat ze nogal eens in het andere uiterste doorslaan alsof ze daarmee denken hun vroegere leven te kunnen compenseren...
Donkerwoud schreef:
...maar graag hun eigen moslim-identiteit op de voorgrond plaatsen.

ik zat al te kijken naar de afbeelding op de voorkant van het boek, omdat ik moest denken aan de opvattingen over afbeeldingen van levende wezens. Ik heb de indruk dat Van Klaveren niet het type is om zich te laten verdringen door figuratieve kunst.

avatar van Bilal030
Joram van Klaveren beschrijft zijn zoektocht naar God op intellectuele wijze. Gebaseerd op onderzoek en zowel islamitische als andere historische bronnen weet hij de juiste context omtrent ‘moeilijke’ onderwerpen in de islam zeer overtuigend over te brengen. Zijn boek is echt een aanrader voor mensen die meer willen weten over de islam en voor moslims die niet bekend zijn met de historische/traditionele islam i.p.v. de gekken die de laatste decennia teveel aandacht krijgen. Ik bewonder zijn open houding en serieus onderzoek naar een religie die hij jarenlang als het kwaad weggezet heeft. Je bent een grote als je je vooroordelen en trots kunt overstijgen en terug durft te komen op eerdere ideeën en gedachten.


Gast
geplaatst: vandaag om 22:28 uur

geplaatst: vandaag om 22:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.