menu

Än Lever Emil i Lönneberga - Astrid Lindgren (1970)

Alternatieve titel: Michiel Zet Z'n Beste Beentje Voor

mijn stem
4,18 (11)
11 stemmen

Zweeds
Jeugdboek
Streek/Familie / Avontuur

109 pagina's
Eerste druk: Rabén & Sjögren, Stockholm (Zweden)

In heel Bovenbergen en heel Zweden en misschien zelfs in de hele wereld is er vast nog nooit een jongen geweest die meer streken heeft uitgehaald dan Michiel van de Hazelhoeve. Nochtans is het een feit, dat diezelfde Michiel jaren later nog in de gemeenteraad gekomen is, maar dat is een verhaal dat in dit boek niet wordt verteld. Wat er wél verteld wordt is hoe Michiel op de veiling in Beekhoven een paar dollemanszaken deed, hoe hij drie dappere pogingen deed om Lina's kies te trekken en zijn zusje blauw verfde, hoe hij de juf een kus op de mond gaf en hoe hij zijn vader in het Pietershuisje opsloot. En er wordt verteld over die keer dat hij zoiets helfdhaftigs deed dat alle mensen in Bovenbergen jubelden, en al het andere vergeven en vergeten werd.

zoeken in:
avatar van Freud
5,0
Niet zo hilarisch als het tweede boek, maar wel erg mooi, vooral door het prachtige laatste verhaal. Het trekken van de kies van Lina is terecht een klassieker geworden, maar Michiels heldendaad heb ik toch altijd stiekem het liefst gelezen .

avatar van GVR
4,0
GVR
Mooi ondeugend boek over een jongen, waar je niet kunt nalaten symphatie voor te hebben. Het trekken van die kies, herken ik vooral nog van die serie destijds. EMiiiiiiile...riep zijn vader dan weer. Prachtig.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:56 uur

geplaatst: vandaag om 21:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.