menu

Underboss: Sammy the Bull Gravano’s Story of Life in the Mafia - Peter Maas (1997)

Alternatieve titel: Underboss: De Getuigenis van Maffiabaas Sammy “The Bull Gravano”

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie / Waargebeurd

308 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Sammy Gravano groeit op in Bensonhurst, Brooklyn, waar hij de bijnaam verwerft 'the Bull', omdat hij vecht en niet opgeeft. Na een mislukte school carrière vindt hij zijn draai in de straten waar de Casa Nostra heer en meester is. Sammy bevindt zich dan al snel in de greep van de Maffia. Zijn loyaliteit aan zijn baas John Gotti (ook wel bekend als de Teflon Don, wegens zijn glibberig vermogen steeds door de mazen van de wet te kunnen glippen) is legendarisch. Dat wil zeggen totdat hij erachter komt dat diezelfde Gotti , immer glamorous en arrogant en in de pr-spotlights, hem achter zijn rug om verraadt. Dan verandert Sammy en besluit Gotti ten val te brengen.

zoeken in:
avatar van iggy
3,0
Gedegen boek. Ik had er wel wat meer van verwacht. Ik vind het namelijk vrij koel en wat afstandelijk beschreven. Een aantal passages komen goed binnen. Anderen zijn me weer wat te onderkoeld. En het had allemaal wel wat uitgebreider gemogen. Want Sammy zijn verhaal is natuurlijk uitermate interessant en ijzingwekkend te noemen.

avatar van Snuifdoos
Cosma kill de faces in de galaxy.

Het bekende liedje weer.

avatar van Snuifdoos
Gasten zijn garbage enteren hun bedje zoals wij dat wel eens doen als mensen.

Licht uit zojuist participerende in een kosmische verschuiving van aardse allure alsof je allang wist waar het universum vroeg of laat voor jou op uit ging draaien.

Gapte zijn eerste karkas en hoe dat nou allemaal voor je was exact.

Wat je vervolgens doet: bestel je een mooie fles ga je als een roosje liggen ronken in je bed.

En het eeuwige waarom nou eigenlijk waarin zat nou dan die onbetwistbare noodzaak.

Vraagstukken die ik nog wel behandeld hoop aan te treffen in een boekje als dit verder vind ik het eigenlijk allemaal vrij saai.

Bevalt het me niet staat het echt allemaal vies tegen gaat ie zo de ondergrondse container in waar het ook thuishoort wellicht.

Gaan het meemaken.

avatar van Snuifdoos
Hij zegt ja wat nou.

Ik zeg je bent afval.

Heel je boek kan ook weg.

Was overigens een bijzondere dag voor Nederland toen ik bovenstaand schreef in de ochtend.

Zo blijkt nu achteraf.

Ze gingen echt even eentje zetten.

En daarna hun bed in.

Gingen het meemaken.

avatar van eRCee
Hoogst originele recensie in drie delen.

Of was het nog niet afgelopen?

avatar van Snuifdoos
Deze man is bijna afgelopen.

Voor hem in de plaats nu de barse barbarij primaat met ijzeren onderdelen.

De volgende generatie van schroothoop materieel naar menselijke waarden vertaald.

Hij had dan nog iets van fatsoen een erecode dat geblaat.

Je gaat hem nog missen wellicht.

avatar van iggy
3,0
Snuifdoos schreef:
Deze man is bijna afgelopen.


Bijna afgelopen ? Sammy is alive and kicking gezien zijn ongekende populariteit op zijn eigen YT channel. Of bedoel je dat niet ? Binnenkort zelfs een sitdown met de meer sophisticated en de inmiddels tot god bekeerde ex gangster Michael Franzese.
Mafia States of America- OFFICIAL TRAILER 2021 - YouTube

avatar van Snuifdoos
Dat het een krakkemikkige bejaarde is ja.

Geef hem nog een paar jaar slaapt ie vredig in.

Zijn kanaal had ik gezien en ben ik niet weg van, vooral de merchandise waarmee eerdere moordpartijen worden verheerlijkt en gesensationaliseerd kwam op mij volstrekt waanzinnig over en daar ben ik dan ook afgehaakt.

avatar van iggy
3,0
Ik zie die merchandise nergens. Hooguit wat shirts en thee kopjes met zijn naam. Neemt natuurlijk niet weg dat hij een scumbag eerste klas is. En ik zal er geen traan om laten als hij ontvangen wordt in de eeuwige jachtvelden.

avatar van Snuifdoos
Goed om te vernemen iggy.

Dat je niet voor zijn kolder bent gevallen zoals vele stompzinnigen die hem op een voetstuk plaatsen in de comment sectie en doen alsof zijn verhalen een geschenk aan de aarde betreffen.

Hoe het er nu voorstaat weet ik niet maar toen ik keek was er in ieder geval een replica van een pistool met een handtekening erop te koop en iets met betrekking tot de 'Paul Castellano hit' alsof het hier een iconische gebeurtenis uit een film betreft.

Natuurlijk gewoon nog steeds een droevige bedoening waar kinderen van moeders worden ontnomen met die vieze vadsige vetkees Gotti die er dan nog even triomfantelijk langs komt gereden in zijn auto.

Niet mijn mensen nee.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:22 uur

geplaatst: vandaag om 20:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.