menu

Flessenpost uit Reykjavik - Laura Broekhuysen (2019)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Sociaal

160 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Taal en identiteit zijn verstrengeld – wat blijft er van je over wanneer je maar een handvol woorden tot je beschikking hebt? Hoe geef je je kind het goede voorbeeld in een cultuur die je niet kent? Op een klimaat kun je je kleden, maar hoe verhoud je je tot de mensen? Laura Broekhuysen, die enkele jaren voor het verschijnen van dit boek in IJsland ging wonen, reflecteert op haar immigrant-zijn, op haar drietalige huishouden, op vliegers en vervoegingen. En op Syrische vluchtelingen, die herinneringen wakker roepen aan de Syrische familie met wie ze opgroeide. Ze vertelt over het dagelijkse leven in IJslands stad en land – en over een krimpend Nederland, dat naarmate de tijd verstrijkt steeds meer op een verhaal gaat lijken.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Bij mijn boekenclub koos iemand voor Winter-IJsland, waardoor ik dat heb herlezen. Daardoor was ik nieuwsgierig naar dit vervolg.

Voor Laura begint nu het echte integreren en dat valt haar zwaar. Het IJslands is een lastige taal met veel naamvallen. Cultuurverschillen zijn vaak heel subtiel, net als de finesses van de taal. Alleen als ze muziek maken, voelt ze zich echt verbonden met anderen.

Het is weer een mooi boek geworden, vol kleine observaties en wijze filosofieën.

Flessenpost uit Reykjavik – Laura Broekhuysen | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 13:03 uur

geplaatst: vandaag om 13:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.