menu

Thirteen Days by Sunset Beach - Ramsey Campbell (2015)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

224 pagina's
Eerste druk: PS, Hornsea (Verenigd Koninkrijk)

Het is de eerste familievakantie van Ray en Sandra. In Griekenland, op het nieuw ontwikkelde eiland Vasilema. Het gezin wist niet dat de hemel boven het eiland bewolkter was dan waar dan ook in Griekenland, en ze zijn geïntrigeerd door de lokale buitenissigheden en het niet gebruiken van spiegels. Maar waarom lijken de eilanders het gezin overal te volgen? En waarom hebben Sandra en haar tiener kleinkinderen dezelfde vreemde dromen?

zoeken in:
avatar van Shaky
2,0
Ramsey Campbell, door critici en lezers benoemd tot één van de allergrootste horrorschrijvers allertijden. Hij is al ruim 50 jaar actief en heeft meer horrorprijzen gewonnen dan welke schrijver dan ook. Er zijn zelfs tig studies over zijn werk geschreven.

Ah.... ik moet eerlijk bekennen: voor dit boek had ik nog nooit van hem gehoord

Mijn verwachtingen waren dan ook enorm hoog toen ik aan dit boek begon. Gezien zijn credentials had dit een klapper van ongekende hoogte moeten zijn. Nou... niet bepaald. Wat een oersaai boek is dit. Okay, het is een boek uit 2015, dus dat dit boek niet uit zijn hoogtijdagen komt moge duidelijk zijn. Maar toch, dat betekent niet automatisch dat een werk uit de herfst van iemands carrière per definitie niet interessant is.

Helaas heeft Thirteen Days by Sunset Beach niets te bieden. Een gezin gaat op vakantie naar Griekenland en daar... uhm... sja, zijn ze op vakantie. Ze voeren niet veel uit, kletsen veel, relaxen, kletsen, slapen, kletsen, excursie, kletsen, kletsen, kletsen, bla bla bla. Er gebeurt helemaal niets.
Op een gegeven moment krijgen ze het gevoel dat er iets niet pluis is op hun vakantiebestemming; de locals gedragen zich afstandelijk, er zijn geen spiegels te bekennen okay, vampieren dus, er zijn allerlei hints naar bloedzuigers, bloedtransfusie, eeuwenoude mensen ja, okay, duidelijk, vampiers dus. Wat kan hier in hemelsnaam aan de hand zijn?? uhm... vampiers natuurlijk, dat snapt iedere lezer na een paar bladzijdes.

Neh, het zal wel niets zijn.... BAM! PLOTTWIST, het eiland blijkt last te hebben van vampiers!. Well.. yeah, no shit Sherlock.

Vervolgens wordt er niets met dat gegeven gedaan en wordt er door het gezin vooral gekletst over wat er misschien of misschien niet aan de hand is. Veel foreshadowing, maar geen enkele pay-off. Ramsey bouwt af en toe, heel rustig, op naar een mogelijk spannende scène, om vervolgens het hoofdstuk te eindigen en weer verder te gaan met dialogen tussen de gezinsleden. Die dialogen zijn ook nog eens meestal een kopie van elkaar. Geen gebeurtenissen, geen spanning, geen actie. De uiteindelijke finale is net zo saai en uitgeblust als de opbouw er naartoe.

Ik heb me hier doorheen moeten worstelen en gebaseerd op dit boek snap ik de status van deze auteur niet. Dat betekent in ieder geval dat ik meer van hem ga lezen, want de horrorcommunity is kritisch en als iemand zo hoog aangeschreven staat, moet er echt goed werk van te vinden zijn. Thirteen Days is dat helaas niet.

2*

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Ik heb een paar verhalenbundels van 'm gelezen, maar voor mij heeft hij het echt niet.

avatar van Shaky
2,0
Dan zou ik deze zeker links laten liggen PeterW.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Doe ik ook.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:39 uur

geplaatst: vandaag om 07:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.