menu

The Moment You Were Gone - Nicci Gerrard (2006)

Alternatieve titels: In het Maanlicht | Simple in the Moonlight

mijn stem
3,12 (16)
16 stemmen

Engels
Sociaal

382 pagina's
Eerste druk: Boekerij, Amsterdam (Nederland)

Gaby en Connor lijken een liefdevol huwelijk te hebben; een dat gefundeerd is op het weten van ieder minuscuul detail van elkaar, althans dat was wat Gaby altijd geloofde. Als hun zoon Ethan naar de universiteit gaat, ontdekt ze voor het eerst de ruwe en onbeheersbare intensiteit van verliefd worden. Gaby en Connor zijn weer alleen, een kans om hun relatie opnieuw te ontdekken. Maar er wordt een persoon gemist in Gaby's leven; iemand die ze niet kan vergeten: haar jeugdvriendin Nancy. Als tieners deelden zij hun diepste geheimen, angsten en toekomstdromen. Als volwassenen ontdekten ze liefde: Gaby met Connor en Nancy met Gaby's aanbeden broer Stefan. De vier werden onafscheidelijk. Maar op een dag ging Nancy weg. Nu, bijna twintig jaar later, met Ethan ver van huis, wanneer Gaby televisie zit te kijken wordt ze overvallen door een vlaag van herkenning. Het gezicht op tv is dat van Nancy. Plotseling is de vriendin waarvan ze dacht dat die voorgoed verdwenen was binnen bereik. Maar wil Nancy wel gevonden worden?

zoeken in:
avatar van Remco
2,5
Wat jammerlijk slap verhaaltje dat ook de helft korter had gekund! Hoewel de lezer de belevingswereld van de karakters kan volgen is er weinig karakterontwikkeling.
Als je echt niets anders meer te lezen hebt kun je er best aan beginnen.....

avatar van puckb96
4,0
Na het geweldige Wat Te Doen Als Iemand Sterft ben ik me maar wat eens gaan verdiepen in haar boek In Het Maanlicht wat een paar jaartjes eerder is uitgekomen. Ik blijf erbij dat Nicci French haar populariteit wederom verdient want In Het Maanlicht is een zeer boeiend verhaal.

Ten eerste was ik zeer onder de indruk op de manier hoe French de details beschrijft in het verhaal, het voelt grotendeels lichtjes poëtisch. Deze schrijfwijze deed me bij wijlen ook weleens denken aan De Schaduw Van De Wind van Carlos Ruiz Zafon. Ze schrijft de details heel erg goed op waardoor we als een soort tweede (niet aanwezige) persoon aanvoelen. Verder wil ik ook heel even iets zeggen tegen de user hierboven over de karakterontwikkeling waar ik het volledig mee eens ben maar persoonlijk vind ik dat juist een van de sterkste aspecten van het boek. We kunnen het hoofdpersonage zien als een soort spreekbuis: de achtergrond zoek je zelf uit en dat zorgt voor een heel erg sterk stukje literatuur.

Ik begin me toch echt af te vragen waarom dit boek zo'n lage naambekendheid heeft want ik vind dit toch wel een kleine ontdekking van de jaren 00.

3,5
Toch gewoon een goed boek dat, gegeneraliseerd, vrouwen meer zal aanspreken dan mannen. Sterke vrouwen in dit verhaal die hun gevoel regelmatig laten prevaleren boven de ratio en het minder impulsief handelen. En wat minder sterke mannen, opvallend genoeg. Het verhaal is qua inhoud levensecht en goed opgeschreven. Er worden door personen fouten gemaakt in het leven en dat komt natuurlijk in het werkelijke leven ook voor, ook al tracht je die te voorkomen. Al met al een goed product, maar het had wel wat korter gemogen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:58 uur

geplaatst: vandaag om 12:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.