menu

Jagersmaan - Jan Vantoortelboom (2019)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Nederlands
Psychologisch

256 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

In 'Jagersmaan' eist Victor Vanheule, grootvader en geweldenaar uit 'De verzonken jongen', en de afstandelijke vriend en redder van David Verbocht uit 'Meester Mitraillette', zijn verhaal op. Door de schande en de onmogelijke liefde voor zijn zus moet hij Elverdinge verlaten. Hij neemt de boot naar Amerika, maar spoelt aan in Ierland. Het is 1922: burgeroorlog en een versplinterd Ierse Republikeinse Broederschap. In zijn poging een nieuw leven te beginnen, wordt Victor opnieuw dwarsgezeten. Maar hij kent er ook genegenheid en sluit een innige vriendschap met een tienjarig weesmeisje. Tussen hen ontstaat een broze band die in stand gehouden wordt door een verbeten vertrouwen in hun redding.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
Dit is...woooow...dank Jan Vantoortelboom!

avatar van Abubakari
4,5
Terug naar de vorige eeuw, in de synopsis hierboven staat al dat het om een persoon gaat die ook in zijn eerste twee (naar mijn mening geweldige) boeken een rol speelde. Over het verhaal ga ik niets verklappen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik toch het liefst mee terug in deze tijd gevoerd wordt. Ondanks dat ik de vorige twee romans van Jan Vantoortelboom ook mooi vond is dit weer eentje die ik net zo geweldig vond als de eerste twee. Dramatiek, tragiek, lijden, oorlog, geweld, hoop en liefde. Wat een prachtig verhaal.

avatar van Abubakari
4,5
Donkerwoud schreef:
Dit is...woooow...dank Jan Vantoortelboom!

Mooi moment om eens te onthullen wat er zo wooooow is.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:48 uur

geplaatst: vandaag om 17:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.