menu

Confituurwijk - Femke Vindevogel (2019)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Van Oorschot, Amsterdam (Nederland)

Marie verhuist na de dood van haar vader noodgedwongen naar een achterstandsbuurt: de gevreesde Confituurwijk. Haar nieuwe buurman, die in het dorp bekend staat als de Kroniek van de laatste kans, maakt het haar onmogelijk om te studeren voor een belangrijke auditie. Van een muzikale carrière is al snel geen sprake meer. Onthecht van alles wat ze kent, bevrijdt ze zich gaandeweg van alle verwachtingen en oefent ze zich in het nee zeggen. Tussen haar en buurtbewoonster Sam ontwikkelt zich ondertussen een complexe liefde.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
De prachtige Vlaamse schrijfstijl van Femke Vindevogel bevalt me op de eerste bladzijde al. Ze combineert beeldende metaforen met humor om te vertellen over Marie, die na de dood van haar vader in een achterstandsbuurt gaat wonen. Er zijn helaas ook details waarvan ik denk dat ze niet kloppen.

Twee boeken uit Oost-Vlaanderen | Lalagè leest - lalageleest.nl

JoeCabot
Confituurwijk is een knap geschreven, maar ook lekker pretentieloos boekje over paupers in Vlaanderen.

Zowel qua inhoud als qua stijl doet deze debuutroman van Vindevogel me een beetje denken aan De Helaasheid der Dingen. Al wil ik de schrijfster zeker niet beschuldigen van jatwerk, ze geeft een eigen, unieke toets aan dit boek. Haar beschrijvingen zijn wat nuchterder dan dan die van Verhulst, wat cynischer ook, en de marginaliteit wordt minder geromantiseerd.

Ik ben fan. 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 02:09 uur

geplaatst: vandaag om 02:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.