menu

Emma Wil Leven: Een Waargebeurd Verhaal over de Strijd tegen Anorexia - Josha Zwaan (2019)

mijn stem
4,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Waargebeurd

256 pagina's
Eerste druk: Ten Have, Utrecht (Nederland)

‘Emma wil leven’, gebaseerd op de gelijknamige documentaire, is een hartverscheurend verhaal over anorexia, samengesteld door Josha Zwaan die vele uren filmmateriaal keek en intensief met de ouders van Emma, artsen en andere ervaringsdeskundigen heeft gesproken. De documentaire ‘Emma wil leven’ van Jessica Villerius, over een meisje dat de strijd tegen de ziekte anorexia verloor, maakte veel reacties los. Dit gelijknamige boek diept het verhaal van Emma uit, en plaatst haar gevecht in een breder perspectief. De geschiedenis van Emma geeft ouders, familieleden en hulpverleners een indringend beeld van de impact van deze ziekte, en de hiaten in en verbeterpunten voor de hulpverlening.

zoeken in:
glimmerman270
Prachtig beschreven wat Anorexia met een mens en haar gezin/ dierbaren doet. Heel moeilijk te begrijpen aangezien je je simpelweg niet voor kunt stellen waarom iemand zich deze lijdensweg oplegt. Emma had de ideale voedingsbodem om deze ziekte te ontwikkelen: extreme onzekerheid. Dat je vervolgens deze ziekte- de duivelse anorexia stem- in het hoofd niet tot een halt kan roepen, ondanks dat je zelf ook ziet dat je lelijker en lelijker wordt- zo dacht Emma er ook over- dat is onbegrijpelijk. Je zou denken: het is een schoonheidsdingetje...maar het is zòveel meer. Het is psychisch zò aanwezig; het mergelt je uit. Het eten evenals deze continue aanwezige zieke stem in het hoofd.

Prachtig meisje, je was zo mooi. Nu heb je rust, en ben je vrij. Het is goed zo.

5,0
Prachtig boek. Heftig. Geeft je meer inzicht in de denkwijzen van een persoon met anorexia alsook de gevolgen en gevoelens van naasten..

Gast
geplaatst: vandaag om 16:32 uur

geplaatst: vandaag om 16:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.