menu

365 Albums Die Je Beluisterd Moet Hebben - Peter Vantyghem (2019)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Historisch / Ideeƫnliteratuur

376 pagina's
Eerste druk: Lannoo, Tielt (België)

Dit boek is niet zomaar een lijstje met albums; het is de ultieme playlist van 365 meesterwerken die de afgelopen eeuw genres, groepen en generaties muziekliefhebbers hebben beïnvloed. Op basis van de 12 belangrijkste muziekgenres selecteerde Peter Vantyghem een fabuleuze longlist aan klassiekers en minder bekende platen, met speciale aandacht voor de grote voorbeelden en hun opvolgers, voor belangrijke momenten uit de geschiedenis van de muziek en voor de beste 'similar artists' die je zou moeten proberen.

zoeken in:
Peter Vantyghem | Uitgeverij Lannoo moet wel verstand van muziek hebben, welke genres zou hij gaan behandelen vraag ik mij af?

Korte leergang op MusicMeter leert dat er keuze is uit o.m. Blues, Country, Dance, Electronic, Folk, Funk, Hip-Hop, Jazz, Metal, (Neo)Klassiek, Pop, Punk, Metal, Reggae, Rock, Roots, Ska, Soul, Wereld.

Ben best wel benieuwd naar dit boek en één album per dag is niet zo moeilijk. Dat iedere rechtgeaarde rockliefhebber volgens de pop-encyclopedie Deep Purple - In Rock in huis behoort te hebben staat buiten kijf, maar er is natuurlijk nog meer (zoals avant-gardemuziek).

avatar van Pecore
Is dit geen scheurkalender?

Ingenaaid boek in de vorm van paperback volgens de omschrijving.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:49 uur

geplaatst: vandaag om 11:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.