menu

Pinball - Jerzy Kosinski (1982)

Alternatieve titel: Speelbal

mijn stem
3,62 (8)
8 stemmen

Engels
Romantiek

287 pagina's
Eerste druk: Bantam, New York (Verenigde Staten)

'Speelbal' is een roman over musici en muziek, met New York, Zuid-Californië en Mexico als decor. De roem van rock-ster Goddard, de hoofdpersoon in dit boek, overtreft die van Mick Jagger, John Lennon en Elvis Presley. Maar niemand heeft hem ooit gezien; hij is een stem zonder gezicht. Is Goddards zorgvuldig beschermde onzichtbaarheid een truc van de platenmaatschappij? Wellicht een poging een crimineel verleden of ander gruwelijk geheim te verbergen? Rondom deze ongrijpbare ster met zijn magische zuigkracht ontwikkelt zich een spel van manipulatie en intrige. Een jonge studente zet haar leven op het spel om achter het geheim van de mysterieuze rock-ster te komen.

zoeken in:
3,5
In het boek etaleert Kosinski wel erg zijn muzikale kennis, hetgeen het boek minder makkelijk leesbaar maakt. Het boek was voor mij meer interessant, dan boeiend.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:17 uur

geplaatst: vandaag om 08:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.