menu

Crazy - Benjamin Lebert (1999)

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

Duits
Sociaal

159 pagina's
Eerste druk: Kiepenheuer & Witsch, Keulen (Duitsland)

Benjamin is 16 jaar en wordt door zijn ouders naar het internaat Neuseelen gebracht. Zijn ouders zien in dit instituut de laatste redding voor Benjamin, die op vijf andere scholen is mislukt. Vooral wiskunde is een groot probleem voor hem. Een ander probleem voor Benjamin is zijn halfzijdige verlamming. In het internaat sluit Benjamin al snel vriendschap met Janosch, de beide Felixen, Florian en Troy. Met hen ontdekt Benjamin, die ook wel Benni wordt genoemd, waar het volgens hen in het leven om draait: meisjes, seks, vriendschap, volwassen worden, hoe gek de wereld is en hoe ‘crazy’ je zelf bent. Samen besluiten ze het internaat te ontvluchten en belanden in München. Na een nacht vol belevenissen keren ze terug naar het internaat waar Benjamin echter niet kan blijven.

zoeken in:
4,5
Vette aanrader, super herkenbaar en humoristisch geschreven

4,0
Leuk 'coming of age' verhaal dat een aantal oorspronkelijke kanten heeft bijv. door de handicaps die Benjamin heeft en die hij moet zien te overwinnen. Dat de schrijver zijn eigen naam gebruikt voor de hoofdpersoon van het boek is niet toevallig. Hoofdpersoon en schrijver hebben immers beide dezelfde fysieke handicap van een halfzijdige verlamming. En de schrijver schreef dit boek (eveneens) op 16jarige leeftijd.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:05 uur

geplaatst: vandaag om 11:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.